Antena Căutare

Ce s-a ales din „România - grânarul Europei”! Sute de școli au dispărut, iar situația se agravează: „Nu mai avem unde să mergem”

România are un potenţial agricol uriaş, dar prea puţini tineri care ştiu să lucreze pământul. De la peste 300 de licee agricole, ţara noastră a mai rămas doar cu 65.

România are un potenţial agricol uriaş, dar prea puţini tineri care ştiu să lucreze pământul. De la peste 300 de licee agricole, ţara noastră a mai rămas doar cu 65. În ultimul ceas, statul le acordă câte 10 hectare de teren, unde elevii să poată face şi practică. Până acum, mulţi învăţau doar din cărţi sau în fermele din străinătate cum se transformă seminţele în recolte.

Teoria se întipăreşte mult mai bine în memorie atunci când e pusă şi în practică. O demonstrează elevii de la Liceul Tehnologic din oraşul Flămânzi.

Este al treilea an când copiii din clasele cu profil agricol, horticol sau de prelucrare a lemnului fac practică în cele mai mari ferme şi exploataţii agricole din Europa. România nu le-a oferit până acum această posibilitate, deşi avem a şasea cea mai mare suprafaţă agricolă utilizată din UE.

În fermele din Portugalia sau în serele de flori din Italia, elevii români învaţă cum se lucrează pământul. Iar rezultatele se văd şi în catalog.

Mulţi s-au schimbat profund numai ca să prindă un loc în proiect. Adică de la 200 de absenţe, au coborât la 20 de absenţe şi media la română de la 4 a urcat la 8. Rezultatele s-ar putea schimba în curând în toată ţara, odată cu noul proiect al Ministerului Dezvoltării Rurale. Liceele agricole vor primi câte 10 hectare de teren, unde elevii vor face practică.

Dacă ar fi mai multe utilaje şi ar fi sprijin mai mult din partea celorlalţi, cu siguranţă elevii ar vrea să continue în acest domeniu.

Cum vezi că ai cumpărat ouă vechi! Testul pe care trebuie să-l faci de Paște!... Filmare scandaloasă! O profesoară a fost surprinsă când își umilea elevii, în București! „Eu sunt în război...” (VIDEO)...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x