Antena Căutare

Viitorii asistenti medicali fac cursuri la zi doar in teorie

Invata cand nu uita sa treaca pe la scoala. Viitorii asistenti medicali fac cursuri la zi doar in teorie. Practic, la unele postliceale sanitare, si elevii, si profesorii uita cu zilele de orar. Rezultatul: cadre medicale care devin pericole in spitale. Directorii unitatilor medicale cunosc situatia si iau masuri asa cum pot.

Domnul din imagini e paznic la o postliceala sanitara. Conform programului, elevii ar fi trebuit sa aiba cursuri. Prezenta e obligatorie, dar n-a venit nimeni.

Cu sau fara frecventa, postlicealele sanitare private au si locuri bugetate, unul sau doua, in fiecare clasa. Daca in primul semestru, locurile pot fi ocupate doar de cei care au diploma de Bacalaureat si o medie mare, in al doilea semestru, oricine poate studia, pe banii statului roman.

Managerii spitalelor cunosc situatia si incearca sa-si protejeze pacientii si reputatia.

In Bacau, in fiecare an, ies de pe bancile postlicealelor sanitare peste 400 de asistenti medicali. Unii dintre ei, fara sa fi reusit sa asimileze ceva, in cei trei ani de studii. O demonstreaza rezultatele de la examenele de ocupare a posturilor.

Conducerea Spitalului de Urgenta din Zalau a infiintat o scoala interna. Timp de sase luni, asistentii medicali, cu diploma, sunt scoliti de 60 de cadre medicale.

Daca la sfarsitul celor sase luni, asistentii nu reusesc sa treaca testul, o iau de la capat cu invatatul. Asa, reprezentantii spitalului pot fi siguri ca nu angajeaza un cadru medical nepregatit.

Om de afaceri din Deva, mort in urma unui accident auto... Observator Special: Andrei si Constantin, doi tineri orfani care au primit sansa la o viata normala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x