Antena Căutare

Vine, vine primăvara! Temperaturi peste valorile normale ale acestei perioade.Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Meteorologii estimează, pentru următoarele două săptămâni, o vreme în general caldă, cu temperaturi maxime ce vor înregistra chiar şi 20 de grade Celsius. Prognoza meteo a fost realizată de ANM pentru intervalul 22 februarie- 7 martie.

Meteorologii estimează, pentru următoarele două săptămâni, o vreme în general caldă, cu temperaturi maxime ce vor înregistra chiar şi 20 de grade Celsius. Prognoza meteo a fost realizată de ANM pentru intervalul 22 februarie- 7 martie.

În Banat, în primele două zile ale intervalului vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă, media regională a maximelor termice fiind de 17 — 18 grade, iar cea a minimelor de 5 — 7 grade. Ulterior, valorile termice vor fi în scădere, dar se vor menține peste cele normale specifice perioadei și, astfel, maximele vor fi cuprinse, în medie, între 8 și 12 grade, iar media minimelor va fi cuprinsă între un grad și 3 grade Celsius.

Doar pe 27 februarie, valorile se vor apropia de cele normale ale perioadei, media maximelor fiind de 6 — 7 grade, iar a minimelor nocturne de la zero la un grad Celsius. În zilele de 22 și 28 februarie, șansele de ploaie vor fi reduse, iar în restul intervalului temporar va ploua, cu precădere în jurul datelor de 23, 26 februarie și 1 martie.

În Crișana, la începutul intervalului, valorile termice vor fi mult mai ridicate decât cele normale specifice perioadei, media maximelor fiind de 15 — 16 grade, iar a minimelor de 5 — 6 grade. Va fi o scădere a valorilor termice, mai accentuată spre sfârșitul primei săptămâni, când maximele se vor situa în general în jurul valorii de 5 grade, iar minimele vor fi de la—1 la zero grade.

În restul intervalului valorile de temperatură se vor situa peste cele climatologic normale, cu medii regionale ale maximelor între 7 și 12 grade și ale minimelor între—1 și 3 grade. În zilele de 22 și 28 februarie, probabilitatea de ploaie va fi redusă. În restul intervalului temporar va ploua, dar mai ales în jurul datelor de 23, 26 februarie și 1 martie.

În Transilvania, în primele două zile ale intervalului, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă, media regională a maximelor fiind de 14 — 16 grade, iar cea a minimelor de 3 — 5 grade. Valorile termice vor fi în scădere, ulterior, dar se vor menține în general peste cele normale specifice perioadei.

Astfel, în medie, maximele vor fi cuprinse între 6 și 11 grade, iar minimele între—3 și 1 grad. În zilele de 22, 28 și 29 februarie, probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă. În restul intervalului, temporar vor fi precipitații, dar cu deosebire în jurul datelor de 23, 26 februarie și 1 martie.

În Maramureș, în zilele de 22 și 23 februarie, valorile termice vor caracteriza o vreme mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă. Media valorilor diurne va fi de 13 — 14 grade, iar a celor nocturne de 4 — 5 grade. Pe 24 februarie vremea se va răci, dar valorile termice din restul intervalului se vor menține ușor peste cele normale specifice perioadei. Media regională a maximelor va fi de 6 — 10 grade, iar cea a minimelor între—2 și un grad Celsius. Vor fi posibile precipitații în fiecare zi, dar mai ales în jurul datelor de 23, 26 februarie și 1 martie.

În Moldova, în primele două zile ale intervalului, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă, media regională a maximelor fiind de 16 — 17 grade, iar cea a minimelor de 4 — 6 grade. Pe 24 februarie vremea se va răci, dar valorile termice din restul intervalului se vor menține ușor peste cele normale specifice perioadei. Astfel, după data de 25 februarie, media valorilor diurne va fi de 6 — 10 grade, iar a celor nocturne între—1 și două grade Celsius. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în jurul datelor de 24 și 27 februarie, dar și după data de 1 martie.

La nivelul Dobrogei, vremea va fi deosebit de caldă în primele trei zile ale intervalului, când media regională a maximelor va fi de 14 — 17 grade, iar cea a minimelor de 7 — 9 grade. În 24 februarie, temperatura aerului va fi în scădere, însă până la sfârșitul intervalului variațiile nu vor fi semnificative, valorile menținându-se mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Media valorilor diurne va fi de 9 — 11 grade, iar a celor nocturne de 3 — 5 grade. Ploile își vor face apariția după data de 23 februarie, însă probabilitatea va fi mai mare în jurul datelor de 24 și 27 februarie, dar și după data de 1 martie.

În Muntenia, în primele două zile ale intervalului, valorile termice vor fi mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, media regională a maximelor fiind de 18 — 20 de grade, iar a minimelor de 5 — 7 grade. Pe 24 februarie vremea se va răci, dar valorile termice din restul intervalului se vor menține peste cele normale specifice perioadei. Astfel, după data de 25 februarie, media valorilor diurne va fi de 10 — 12 grade, iar a celor nocturne de până la 4 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mult mai ridicată în jurul datelor de 24 și 27 februarie, dar și după data de 1 martie.

În Oltenia, vremea va fi deosebit de caldă la începutul intervalului, când media maximelor va fi de 19 — 20 de grade, iar a minimelor de 5 — 7 grade. În 24 februarie temperatura aerului va fi în scădere, însă, deși până la sfârșitul intervalului vor fi ușoare variații, valorile termice se vor menține mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. După data de 25 februarie, media regională a maximelor diurne va fi de 8 — 11 grade, iar cea a minimelor nocturne de la zero la 3 grade Celsius. Ploile își vor face apariția după data de 23 februarie, însă probabilitatea va fi mai mare în jurul datei de 27 februarie, dar și după 1 martie.

La munte, în primele două zile ale intervalului, valorile termice, în special cele diurne, vor fi mult mai ridicate decât în mod normal în această perioadă. Media maximelor va fi de 8 — 9 grade, iar a minimelor de la zero la două grade Celsius. Pe data de 24 februarie vremea se va răci, iar după această dată variațiile termice nu vor fi semnificative, valorile menținându-se apropiate de cele normale specifice perioadei. După 25 februarie, media valorilor diurne va fi cuprinsă între zero și 3 grade Celsius, iar a celor nocturne între—6 și—3 grade Celsius.
Temporar vor fi precipitații mixte, mai ales în jurul datelor de 24 și 27 februarie, dar și după data de 1 martie.

Estimarea meteo a fost realizată de ANM, pe baza produselor numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sursa: meteoromania.ro

De la 100 la 56 de kilograme și la un corp perfect fără pic de efort! Nici ei nu-i vine să creadă cum arată acum... Subiecte EVALUARE NAȚIONALĂ 2016, proba la Limba Română. Elevii claselor a VIII-a au susținut prima simulare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x