Antena Căutare

Virusul care provoacă Hepatita E, mortal pentru femeia gravidă! Medicul Streinu-Cercel: ”80 la sută din forme se vindecă!”

Un nou virus periculos a apărut în România, potrivit avertismentelor lansate de specialiști. Este vorba despre virusul ce determină apariția hepatitei E, ce poate declanșa boli grave. 

Un nou virus periculos a apărut în România, potrivit avertismentelor lansate de specialiști. Este vorba despre virusul ce determină apariția hepatitei E, ce poate declanșa boli grave.

Medicul Adrian Streinu-Cercel, manager la Institutul Matei Balș, a vorbit despre acest virus în direct, la Antena 3, unde a declarat că oamenii nu trebuie să se panicheze, întrucât orice formă de hepatita E se vindecă. Cazurile mai grave, însă, se pot înregistra, în rândul femeilor însărcinate.

Citește și: Românii trebuie să aibă mare grijă! Un nou virus extrem de periculos face ravagii

”Este un virus ce se transmite prin mână murdară, alimente contaminate sau apă contaminată. Este asemănător cu virusul hepatitei K, Peste 80 dintre forme sunt subclinice, adică oamenii nu-și dau seama că au făcut o infecție cu acest virus, iar 20 la sută fac forme icterice, adică se îngălbenesc și majoritatea se vindecă. Formele pe care le-am întâlnit în România sunt mai prelungite, dar s-au vindecat. Singura excepție este femeia gravidă, unde acest virus poate să asocieze o rată de mortalitate destul de mare.”, a declarat Antena 3.

Citește și: Un virus mortal se răspândește rapid! Care sunt simptomele?

Medicii avertizează că trebuie să avem foarte mare grijă de igiena noastră şi la tipul de carne de porc pe care o consumăm. Virusul a fost semnalat în regiunea Moldovei, unde patru persoane s-au îmbolnăvit de la începutul anului.

Administratorul clinicii din Bucureşti unde au fost găsite documente parafate fără a exista un consult medical, reţinut... "Avea viteză, a aruncat-o șapte metri în aer." Organele Simonei, mama care a murit sub ochii fiicei de șase an...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x