Antena Căutare

Virusul gripei sezoniere a ajuns in Romania: Un bolnav cronic, internat la reanimare

Dupa ce a facut ravagii in Europa, virusul gripei sezoniere a ajuns si in Romania. Primii pacienti care au luat virusul au avut nevoie de spitalizare. Unul dintre ei, bolnav cronic, a ajuns la reanimare. Intre timp, America e sub asediul unui alt virus, H3N2, care face deja victime. Medicii spun ca acest virus ar putea ajunge si la noi, in doua saptamani.

Primii romani diagnosticati cu gripa sezoniera au ajuns la spital. Doi bolnavi, de 27, respectiv 52 de ani, au fost internati la Terapie Intensiva, la Institutul Matei Bals.

In cateva saptamani, numarul cazurilor de gripa ar putea sa creasca. In SUA, vestul Europei si Rusia sunt deja mai multe focare de gripa. Pe continentul american, virusul H3N2 este extrem de periculos. A ucis aproape douazeci de copii si a trimis in spitale peste doua mii de persoane. In Europa, situatia pare sa fie ceva mai buna. Cei mai multi dintre cei care au facut gripa au un virus care a circulat si anul trecut, H1N1.

Toate cele trei tulpini ale virusurilor gripale ce pot face problem in tara noastra sunt continute in vaccinul antigripal. Romanii mai au timp sa se vaccineze. Protectia se instaleaza in doua saptamani si este solutia mai ieftina. Vaccinul antigripal costa in farmacii aproximativ 30 de lei.

Vaccinul e recomandat mai ales celor predispusi la complicatii: copii, gravide, varstnici sau bolnavi cronici, dar si personalului medical. In Statele Unite, acolo unde 18 oameni au murit deja din pricina gripei, mai multi asistenti medicali au fost concediati pentru ca au refuzat vaccinarea.

La noi, din cele un milion de doze, cumparate de Ministerul Sanatatii, in campania de vaccinare gratuita, au fost folosite doar jumatate.

O grupare extremista din Timisoara a propus recompense pentru femeile rrome care se sterilizeaza... Pensiile se majoreaza cu 4%, dar banii in plus se vor acorda din februarie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x