Situație de criză! Virusul pestei porcine a infectat şapte localităţi în doar o săptămână

 

La această dată, Pesta Porcină Africană  evoluează în 283 de localităţi din 18 judeţe, cu un număr de 1.084 de focare (dintre care 16 în exploataţii comerciale) şi 146 de cazuri la mistreţi, a informat, joi seara, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA)

În total au fost eliminaţi 360.647 de porci afectaţi de boală, potrivit unui comunicat de presă transmis joi seara de ANSVSA.

Spre comparaţie, la 1 noiembrie, virusul evolua în 276 de localităţi din 17 judeţe, cu un număr de 1.062 de focare (dintre care 15 în exploataţii comerciale) şi 142 de cazuri la mistreţi, iar în total fuseseră eliminaţi 356.144 de porci afectaţi de boală, relatează Mediafax.

Prin aplicarea măsurilor de combatere a pestei porcine au fost stinse, până la această dată, cinci focare în judeţul Satu Mare, iar unitatea de procesare a cărnii aparţinând societăţii S.C. Carniprod SRL şi-a reluat activitatea, în data de 14 august 2018.

Prezenţa virusului pestei porcine africane în ţara noastră a fost semnalată pentru prima oară pe 31 iulie 2017, în judeţul Satu-Mare.

“Evoluţia bolii este în permanentă monitorizată, prin examene clinice şi de laborator, iar zilnic se analizează situaţia existentă, se aplică măsuri şi se întreprind acţiuni în funcţie de circumstanţe”, a adăugat ANSVSA.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI