Antena Căutare

Virusul West Nile loveste si in Romania! Ministrul Sanatatii confirma decesul a doua persoane si aparitia a inca 7 noi cazuri

Virusul West Nile loveste si in Romania! Doua persoane au decedat in urma infectarii cu acest virus, a anuntat Ministrul Sanatatii, Attila Cseke. Cele doua persoane, una in varsta de 75 de ani din Bucuresti, iar cealalta de 79 de ani din Constanta, au decedat pe 19 si respectiv 22 august.


Oficialii din Ministerul Sanatatii au declarat ca nu "se asteapta la o epidemie, ci la cazuri sporadice".

Meningita West Nile este o boala infectioasa care se transmite la om prin intermediul tantarilor, dar care nu se transmite direct, de la om la om.



Valul de infectii s-a format in Grecia. Noua oameni au murit acolo si zeci s-au infectat. Apoi, virusul a fost purtat de tantari in Bulgaria. Dupa aproape doua luni a ajuns si in Romania. Alte 8 persoane sunt infectate si doua in curs de confirmare.

Dupa intepatura tantarului, totul incepe cu o durere de cap intensa, stare de voma, dureri de muschi. Punctul terminus al bolii dezvoltate de virus este meningita, o inflamare a invelisului creierului. Netratata, boala poate duce la paralizie sau chiar. moarte.

Romania a mai trecut printr-un val de epidemie cu virusul West Nile in 1996, cand peste 300 de romani s-au imbolnavit. Acum, in ciuda eforturilor de tine tantarii la distanta, virusul a ajuns din nou la noi in tara. Nu exista nici vaccin si nici tratament pentru West Nile.

VIDEO! Incendiu puternic la o ferma din Bistrita Nasaud... Asistenta Florentina Cirstea ramane dupa gratii. Magistratii Tribunalului Bucuresti au respins recursul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x