Antena Căutare

Vizita Papei Francisc în România, urmărită în întreaga lume. Ce spune presa internațională despre venirea Suveranului Pontif în Grădina Maicii Domnului

Emoțiile acestei vizite au ajuns și în Italia, după modul cum a fost transmisă toata vizita. S-a pus accent foarte mult pe întâlnirile instituționale, pe modul în care a fost primit Suveranul Pontif la Cotroceni, de întâlnirea pe care a avut-o Papa cu premierul Dăncilă. 

Emoțiile acestei vizite au ajuns și în Italia, după modul cum a fost transmisă toata vizita. S-a pus accent foarte mult pe întâlnirile instituționale, pe modul în care a fost primit Suveranul Pontif la Cotroceni, de întâlnirea pe care a avut-o Papa cu premierul Dăncilă, informează Antena 3.

Cel mai important ziar din Italia a vorbit despre această întâlnire și despre cea din Catedrală, unde s-a rostit Tatăl Nostru.

”Bucureștiul s-a îmbrăcat de sărbătoare pentru vizita Papei de la Roma. Numeroși localnici au salutat și aplaudat cortegiul papal pe drumul spre sediul Patriarhiei. Au fost mulți, având în vedere că procentul de catolici din capitala română este minim”, Avvenire.

”Ortodocșii români i-au făcut o primire din cele mai amicale Papei Francisc, venit la București ca urmaș al lui Paul al Doilea, a cărui vizită de acum 20 de ani rămâne, încă, în memoria tuturor”, La Croix.

”În discursul de la palatul prezidențial, Papa Francisc a elogiat realizările din cei 30 de ani trecuți de la căderea comunismului, dar a adăugat că persistă probleme de stabilitate sociale și guvernare”, Reuters.

”Un gest de mare importanță care dovederește starea bună a relațiilor între cei doi lideri religioși, la doar câteva săptămâni după vizita din Bulgaria, altă țară majoritar ortodoxă unde Biserica locală nu a participat la ceremonii religioase alături de Papă”, El Mundo.

Povestea lui Pongo, câinele care îl apără pe Papa Francisc în vizita din România... Video. 85.000 de oameni l-au aplaudat la Şumuleu Ciuc. Papa Francisc a sosit în papamobilul construit la Uzinele Dacia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x