Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Vladimir Putin amenință țara noastră: "Sunteți în raza de acțiune a rachetelor ruse!" Ce măsuri ia România!

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a avertizat România că s-ar putea afla în raza de acțiune a rachetelor ruse, deoarece găzduiește elemente ale scutului antirachetă american pe care Moscova îl consideră o amenințare.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a avertizat România că s-ar putea afla în raza de acțiune a rachetelor ruse, deoarece găzduiește elemente ale scutului antirachetă american pe care Moscova îl consideră o amenințare.

În acest context, președintele Klaus Iohannis susține că recentele declarații din partea Rusiei sunt incorecte, subliniind că sistemul antirachetă de la Deveselu nu are nicio legătură cu această țară.

"Recentele declarații din partea Federației Ruse legate de sistemul de apărare împotriva rachetelor balistice sunt incorecte pe fond, pentru că sistemul nu are absolut nicio legătură cu Rusia. Ele nu pot să ne intimideze. Dimpotrivă, aceste amenințări fără bază reală reconfirmă faptul că abordarea noastră, de întărire a securității NATO ca reacție legitimă la atitudinea Rusiei în regiunea Mării Negre, este cea corectă", a declarat Iohannis, marți, la deschiderea Programului "Securitate în Regiunea Mării Negre. Provocări comune, viitor sustenabil", citat de Agerpres.

"Dacă ieri în aceste zone din România oamenii pur și simplu nu știau ce înseamnă să fii în raza de acțiune, de astăzi suntem forțați să luăm anumite măsuri pentru a ne asigura securitatea", a declarat Vladimir Putin la Atena într-o conferință de presă, organizată în comun cu premierul grec, Alexis Tsipras. "În aceeași situație se află și Polonia", a spus președintele rus.

Vladimir Putin nu a specificat ce măsuri concrete va lua Rusia, însă a subliniat că nu va face primul pas și doar va răspunde la acțiunile Washingtonului. "Nu vom acționa până când nu vom vedea rachete în zonele cu care ne învecinăm", a mai spus președintele rus.

Recomandari