Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Străinii au făcut curățenie lună unde românii au strâns munți de resturi: "E o țară frumoasă, dar cu gunoaie aruncate peste tot!"

În timp ce în România răsar munţi de gunoaie pe care mulţi se prefac că nu îi văd, un grup de voluntari din Europa ne dă o lecţie de bună purtare. Echipaţi cu mănuşi, saci şi mult entuziasm, voluntarii au curăţat o zonă din apropierea Craiovei. Singura lor dorinţă este ca acţiunea să aibă ecou şi să mobilizeze cât mai mulţi români.

20 de tineri din Italia, Spania, Germania, Austria și Franța au vrut să demonstreze astăzi că nimic nu e imposibil când există voinţă. Scopul lor: să curețe de gunoaie un teren de 20.000 de metri pătrați din apropiere de Craiova.

Inițiativa face parte dintr-un proiect european și a fost sprijinită de autoritățile din România. Câțiva voluntari români le-au oferit oaspeţilor echipamentele de lucru.

"Sunt de doi ani în România, este o țară foarte, foarte frumoasă, dar plina de gunoaie aruncate peste tot. Sunt prea putini cei care înțeleg că e nevoie să fie un exemplu, mai ales pentru cei mici și să dea dovadă de respect. Ar trebui ca și în România să se facă reciclare selectiva, așa cum este în Belgia", spune unul dintre voluntari.

Recomandari