Vor primi românii vaccinul antiCOVID-19 aprobat de Rusia? Răspunsul categoric dat de reprezentanții Ministerului Sănătății

Va ajunge vaccinul rusesc antiCovid-19 și în România? Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, reacție vehementă.

Vor primi românii vaccinul antiCOVID-19 aprobat de Rusia? Răspunsul categoric dat de reprezentanții Ministerului Sănătății

Profimedia

Autoritățile din România nu au prea multă încredere în vaccinul antiCOVID-19 aprobat recent de Rusia.

„Nu avem date ştiinţifice legate de vaccinul propus de Rusia, noi suntem afiliaţi Uniunii Europene, sunt membri, şi suntem înscrişi pe lista de priorităţi a Uniunii Europene.

Încă nu ştim cât de repede vom avea un vaccin. Vaccinurile sunt substanţe active care se administrează unui număr foarte mare de oameni, ca atare ele trebuie să fie foarte bine studiate, atât din punct de vedere al eficienţei, cât şi al riscului”, a declarat, joi dimineaţă, Horaţiu Moldovan.

Medicul Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat, joi, că românii vor beneficia de un vaccin împotriva coronavirusului din Uniunea Europeană, dar doar după ce acesta va trece toate testele de siguranță.

„Noi, în primul rând, o să beneficiem de vaccinul care se pune la punct la nivelul Uniunii Europene. Deci, putem vorbi de un vaccin eficient numai după derularea unor studii clinice de anvergură care să certifice că aplicarea lor la scară populaţională nu ridică probleme”, a explicat medicul Horaţiu Moldovan.

Sursa: Antena 3

Parteneri
Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare
Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.
Catine.ro
Ultimele știri