Vouchere de vacanță bugetari. Tichete în valoare de 1450 lei în 2019 și 2020. Reguli de utilizare

 

Vouchere de vacanță bugetari. Tichete în valoare de 1450 lei în 2019 și 2020. În următorii doi ani bugetarii vor primi câte un tichet de vacanță în valoare de 1.450 de lei. Voucherele primite vor putea fi folosite atât în țară, cât și în străinătate. 

Vouchere de vacanță bugetari. Guvernul a aprobat proiectul normativ prin care bugetarii vor primi vouchere de vacanță în 2019 și 2020. Cu toate acestea, în legea salarizării unitare a bugetarilor și în noua reglementare a biletelor de valoare sunt prevăzute pentru voucherele de vacanță sume de bani mai mari de atât, sume pe care statul nu și le poate permite în 2019, nici chiar în 2020.

Vouchere de vacanță bugetari. Proiectul de ordonanță de urgență al Guvernului a decis ca voucherele în valoare de 1450 de lei să fie acordate în perioada 1 ianuarie 2019 - 31 decembrie 2020. Măsura va intra în vigoare imediat ce va fi publicată în Monitorul Oficial

Vouchere 2019. Cum folosiți tichete de vacanță

- cu vouchere de vacanță puteți lua alături pe oricine doriți, membru al familiei sau prieten. 

- vă puteți acoperi orice cheltuială din concediul de odihnă, singura condiție fiind ca acesta să fie efectuat în România. 

- valoarea maximă a voucherelor va fi egală cu șase salarii de bază minime brute. 

- valoarea nominală permisă pentru fiecare voucher de vacanță pe suport de hârtie va fi multiplu de zece lei, dar nu mai mult de 100 de lei

Vouchere 2019. Ce trebuie să știe beneficiarii

 Beneficiarii voucherelor de vacanță trebuie să știe că, cu aceste tichete, pot achiziționa servicii precum cazare, masă, transport, servicii de tratament și de agrement sau pachete turistice. Legea impune însă la folosirea voucherelor achiziționarea a cel puțin o noapte de cazare. Locațiile în care vor fi folosite voucherele trebuie să aibă autorizație / licență de la Autoritatea Națională pentru Turism

Salariu minim 2019. S-a decis! Cât crește de la 1 ianuarie 2019 și pentru cine​

De asemenea, trebuie să știți că doar angajații care au primit voucherele de vacanță sunt singurii îndreptățiți să le utilizeze. Acestea nu pot fi comercializate, nici folosite în alte scopuri decât cele amintite mai sus. Nu se restituie rest de bani de la voucherul de vacanță.

Comenzile de achiziție pentru voucherele de vacanță sunt transmise de către angajator companiilor care emit astfel de beneficii. Acestea conțin următoarele date: numele și prenumele beneficiarilor; codul numeric personal al fiecărui beneficiar; numărul voucherelor de vacanță pentru fiecare beneficiar; valoarea nominală a voucherului de vacanță și valoarea nominală totală a voucherelor de vacanță acordate fiecărui beneficiar. 

surse: avocatnet, wall-street.ro, dcnews.rofacebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI