Live acumObservator 19
Prime Time 20:30Animatie: Vaiana

Guvernul a decis! Care este valoarea voucherelor de vacanță pentru bugetari, în 2020

În anul 2018, Guvernul a stabilit prin intermediul unei Ordonanțe de Urgență, valoarea voucherelor de vacanță pentru anul 2019 și 2020. Premierul Ludovid Orban a anunțat faptul că valoarea acestora rămâne neschimbată. Valoarea tichetelor este de 1.450 de lei de persoană.

Care este valoarea voucherelor de vacanță din 2020

„Nu vom afecta voucherele [de vacanță]. Sigur, propunerea va fi să menținem voucherele la nivelul anului 2019. Asta va fi propunerea în Legea bugetului de stat [pentru anul 2020]” , a declarat premierul Ludovic Orban.

În toamna acestui an s-a dezbătut un proiect de ordonanță de urgență prin care se propunea acordarea voucherelor de vacanță de 1.450 de lei până în anul 2025, dar și introducerea unor vouchere pentru extrasezon. Astfel, acest tip de vouchere ar avea valoarea de 2.080 de lei și ar putea fi folosite și în altă perioadă decât cele cunoscute, aprilie-mai, respectiv octombrie-noiembrie.

Guvernul Orban și-a manifestat intenția de a introduce voucherele, însă proiectul OUG nu a ajuns pe agenda ședințelor Executivului pentru adoptare.

Voucherele de vacanță pot fi acordate atât în format tipărit, cât și electronic, acestea pot fi folosite doar în unități turistice din interioul țării și sunt acordate bugetarilor pentru recuperarea și întreținerea capacității de muncă.

„Instituțiile publice (…), indiferent de sistemul de finanțare și de subordonare, inclusiv activitățile finanțate integral din venituri proprii, înființate pe lângă instituțiile publice, acordă, anual, în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2020, vouchere de vacanță în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat”, prevede OUG 107/2018.

Recomandari