Antena Căutare

Alexandra are nevoie de ajutor! „Vreau să devin și eu un copil normal, să nu mă mai simt în plus față de societate”

Alexandra, o elevă în vârstă de 13 ani, s-a născut cu extrofie de vezică și a fost operată la câteva ore de la venirea pe lume. Intervenția chirurgicală a lăsat,însă, urme la fel de grave. Ea are acum nevoie de ajutor. 

Alexandra, o elevă în vârstă de 13 ani, s-a născut cu extrofie de vezică și a fost operată la câteva ore de la venirea pe lume. Intervenția chirurgicală a lăsat,însă, urme la fel de grave. Ea are acum nevoie de ajutor.

Printr-o donatie de 2 euro la numarul de sms 8848 puteți să contribuiți la fondul de solidaritate al campaniei "Vreau sa Ajut", din care va fi sprijinită Alexandra, precum și alți copii.

„Mă văd sănătoasă, fericită lângă familia și prietenii mei și tot așa, fiind un elev bun, care învață și care își dorește să fie cineva în viață”, a răspuns Alexandra după ce a fost întrebată cum se vede în umătorii cinci ani.

Matură, cuminte, responsabilă, îndrăgită de colegi, de profesori și foarte iubită de familie, Alexandra s-a născut în urmă cu 13 ani, la Maternitatea Giulești.

Abia născută, Alexandra a fost transferată val-vârtej la spitalul Grigore Alexandrescu, unde tatăl a primit vestea care l-a lăsat mut de durere.

Alexandra a răsturnat previziunile și a supraviețuit. A avut însă nevoie de o lună de spitalizare ca să mai ia în greutate și ca medicii să stabilească un tratament pentru fetița grav bolnavă.

„Operația a fost un eșec, nu mi-a dat niciun rezultat, nicio speranță, a zis că nu o să fie un copil normal, o să fie un copil cu probleme toată viața”, a spus mama Alexandrei.

În fiecare an, Alexandra a mers la controale medicale periodice. La vârsta de șapte ani, a fost internată la spitalul Marie Curie din cauza unei infecții urinare.

„A zis că are reflux la rinichi, trebuie operată de urgență la rinchi. Am operat-o a doua oară, la rinichi, dacă nu o operam putea să piardă rinichii”, a mai spus mama Alexandrei.

La unul dintre controalele medicale anuale, mama Alexandrei a aflat de la o altă mămică de un chirurg sârb care face minuni în cazul extrofiei de vezică. Acesta a evaluat cazul Alexandrei și a acceptat-o la operație.

„Noi până pe 24 septembrie trebuie să avem suma de 16 mii de euro, ca să ajungem în Serbia, pentru că pe 25 septembrie este operația. De aceea am apelat la campania «Vreau să ajut», poate oamenii cu suflet mare de acasă ne vor ajuta și pe noi”, a explicat Florica Păduraru, mama Alexandrei.

„Aș vrea să mă ajute cu câte puțin, cu cât își permit, să devin și eu un copil normal și să mă simt mai bine, să nu mă mai simt în plus față de societate”, a mai spus Alexandra.

Puteți contribui la fondul de solidaritate al Campaniei „Vreau sa ajut" donând doi euro prin SMS la numarul 8848, număr pus la dispozitie de Orange, Telekom Romania Mobile si Vodafone pentru Campania „Vreau să ajut".

Sau, sunând la numerele 0 900 900 303; 0 900 900 305: 0 900 900 301. Aceste numere sunt alocate gratuit Campaniei Vreau sa Ajut. Puteți dona trei, cinci sau zece euro.

Puteți dona și nominal în conturile Fundatiei Mereu Aproape, în lei - RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500; și în euro - RO 31 BRDE 450 SV 2376 153 4500.

Românii din străinatate pot contribui online sau prin paypal menționind numele Alexandra.

Un cal a fost snopit în bătaie de proprietarii săi, pe o stradă din judeţul Ilfov! Imagini şocante! Video... Condiţiile pentru obţinerea sau reînnoirea permisului de conducere se schimbă! O nouă regulă, pentru o categorie de șofe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x