Antena Căutare

VREAU SĂ AJUT - Edi are nevoie de noi pentru a se vindeca de tumora cerebrală ce-l chinuie

Eduard are opt ani și de când a fost diagnosticat cu o tumoră cerebrală extrem de agresivă, nu vrea decât să se facă bine și, cum zice el, să scape de doctori. A fost operat de trei ori și, ca să trăiască, mai are de luptat până la sfârșitul anului. Trebuie să facă 12 cure de chimioterapie și ședinte de radioterapie în afara țării, la o clinică din Turcia.

Eduard are opt ani și de când a fost diagnosticat cu o tumoră cerebrală extrem de agresivă, nu vrea decât să se facă bine și, cum zice el, să scape de doctori. A fost operat de trei ori și, ca să trăiască, mai are de luptat până la sfârșitul anului. Trebuie să facă 12 cure de chimioterapie și ședinte de radioterapie în afara țării, la o clinică din Turcia.

Oricât de mult și-ar dori Edi să scape de doctori, el trebuie să îi mai lase în preajma lui. Medicii vor avea grijă ca radioterapia și curele de chimio să șteargă urmele cancerului care l-au trimis pe puști de trei ori pe masa de operație.

Edi a fost operat prima dată pe 1 aprilie, la Iași, diagnosticul fiind tumoră cerebrală, ce poartă numele de meduloblastom și are o extindere foarte agresivă. În urma operației, tumora nu a fost îndepărtată complet, așa că puștiul a început tratamentul la Cluj, la Institutul Oncologic din oraș. Un tratament prea greu pentru un trup fragil de copil.

Din copilul vesel și premiant la școală, Edi a devenit un puști fără chef de viață. Doar ochii lui mai sunt în stare să pună întrebări, să caute răspunsuri și să ceară ajutor de la oamenii mari. Mama lui ne-a povestit că Edi avea numeroase simptome: vărsa, nu mânca, mai mult dormea și, practic, ea se ruga de el să mai scoată câte un sunet sau să râdă.

După aproape opt luni de chimioterapie pentru sănătatea lui Edi, părinții lui și-au dat seama că, dacă vor să își salveze copilul, trebuie să încerce și în afara țării. Tumora recidivase foarte rapid, așa că au găsit o clinică specializată și apoi a urmat greul, strângerea sumei necesare intervenției. Într-un timp record, au fost nevoiți să strângă o sumă considerabilă de bani pentru tratament.

Copilul a primit suportul multor români, de la oameni necunoscuți, la prieteni buni, iar tumora a fost scoasă. Însă, Edi are încă nevoie de ajutor. Pe 19 februarie este așteptat în Turcia, pentru a începe ultima fază a tratamentului – 12 cure de chimioterapie, pe care le va face până la sfârșitul anului.

Familia o va lua de la capăt, iar costurile acestui tratament se ridică undeva la minim 50.000 de euro (nu includ cazarea, drumurile și eventualele complicații).

CUM POŢI AJUTA

Edi are nevoie de ajutorul nostru, și toți îl putem ajuta să strângă banii de care are nevoie, printr-un SMS de 2 EURO la 8848.

Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament.

În reţelele Telekom România Mobile şi Orange, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reţinut la achiziţionarea creditului.

Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

De asemenea, puteţi dona (Edi vă mulţumeste şi pentru acest gest minunat) prin Telekom România, telefonie fixă, formând:
0 900 900 301- 10 euro/apel
0 900 900 303 – 3 euro/apel
0 900 900 305 – 5 euro/apel
*Nu se percepe TVA.

Prin PayPal (pentru românii din străinatate). Menţionaţi numele copilului.

Sau direct, în conturile Fundaţiei Mereu Aproape, cu menţiunea “Eduard Topliceanu”.

CIF 18212553:
în lei: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500,
în Euro: RO 31 BRDE 450 SV 2376 153 4500
deschise la BRD GSG SMCC, cod SWIFT BRDEROBU

Puteţi susţine Fundaţia Mereu Aproape direcţionând 2% din impozitul anual pe venituri. Formularul 230 pentru direcţionarea banilor în scop umanitar îl găsiţi pe site, în meniul AJUTĂ ŞI TU.

Cât o să mai îndurăm frigul? Vezi cum o să fie vremea în martie şi aprilie... Aerul polar îngheață România! Temperaturile vor ajunge până la -25 grade Celsius! Uite ce spune prognoza METEO!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x