Antena Căutare

Vreau sa ajut! Luca a fost diagnosticat cu o boala ce ii afecteaza vazul, sistemul vertebral si inima. Iata cum il poti ajuta!

Acum doi ani, la nastere, Luca a fost diagnosticat cu o afectiune rara, o boala care afecteaza vazul, sistemul vertebral si inima. Pustiul are nevoie de cel putin 90.000 de euro pentru mai multe interventii chirurgicale, care vor fi facute intr-o clinica germana. Il putem ajuta si noi cu un SMS de doi euro, la numarul 848.

Alina Spataru a ramas vaduva cand inca nu implinise 30 de ani. Apoi, si-a pierdut parintii. Si-a crescut copilul singura si nu mai spera ca familia ei se va reintregi. Dar rugaciunile i-au fost ascultate: in 2010, a devenit pentru a doua oara sotie.

“Cand am aflat ca vom avea un copil, a fost asa. zic, dupa trei vieti luate, Dumnezeu imi da una si va umple golul si va fi o bucurie!", povesteste ea.

A facut toate analizele de sarcina posibile, inclusiv amniocenteza. A trait un calvar, medicul ginecolog banuind ca fatul ar avea probleme. Pana la urma, mamei i s-a spus ca va naste un copil perfect sanatos. Luca s-a nascut prematur, prin cezariana, la un spital din Moinesti.

“M-am trezit seara tarziu si i-am rugat sa mi-l aduca si nu mi l-au adus. Dar stiam ca ceva este in neregula cu el", spune mama lui Luca. Baietelul ei fusese transferat in miez de noapte la Spitalul Regional din Iasi.

In urmatoarele doua saptamani, investigatiile medicale au scos la iveala problemele cu care micutul Luca se nascuse: o malformatie cardiaca, doua vertebre nesegmentate, doua vertebre lipsa, o malformatie a coloanei vertebrale, lipsa pavilionului urechii stangi.

In urma cu un an, Luca a suferit cu succes o operatie pe cord deschis, in clinica de chirurgie cardiovasculara, din Targu-Mures. Sindromul de care sufera Luca este rar si prea putin studiat. In Romania nu exista solutii.

Vor urma ani dificili pentru Luca. Un spital din Munchen poate sa preia cazul lui si, de-a lungul mai multor ani, sa se intervina chirurgical, pentru a corecta malformatiile.

Puteti dona doi euro printr-un sms trimis la 848. Sau, sunand la numerele afisate pe ecran, din reteaua Romtelecom. Puteti dona trei, cinci sau zece euro. Donatii se fac si in conturile Fundatiei Mereu Aproape, deschise la BRD, in lei si in euro. Orice suma conteaza! Pentru mai multe informatii despre caz, intrati pe site-ul Fundatiei Mereu Aproape.

Cum il puteti ajuta pe micutul Luca:

SMS la numarul 848 (valabil in retelele Vodafone, Cosmote si Orange): 2 euro/SMS

Romtelecom: (Nu se percepe TVA)

0 900 900 303: 3 euro/apel

0 900 900 305: 5 euro/apel

0 900 900 301: 10 euro/apel

Romanii din strainatate pot contribui la salvarea lui Luca on-line sau prin PayPal.

Conturi Fundatia Mereu Aproape

CIF 18212553:

in lei: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500,

in euro: RO 31 BRDE 450 SV 2376 153 4500

deschise la BRD GSG SMCC, cod SWIFT BRDEROBU

Protest in Oradea: Sute de oameni au blocat singura trecere de pietoni de pe centura orasului... EXCLUSIV Reactia asistentilor sociali la cazul unui copil cu malformatie la inima si sindromul Down: "Poate se vind...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x