Antena Căutare

Vrei să îți cumperi o mașină nouă? Statul îți dă cea mai bună veste. Vei scăpa de obligații

Persoanele interesate să achiziţioneze autoturisme prin programul Rabla Clasic pot merge, de marţi, la producătorii autorizaţi, informează Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, precizând că prin programul Rabla 2016 vor fi scoase din circulaţie aproximativ 20.000 autovehicule poluante.

Persoanele interesate să achiziţioneze autoturisme prin programul Rabla Clasic pot merge, de marţi, la producătorii autorizaţi, informează Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, precizând că prin programul Rabla 2016 vor fi scoase din circulaţie aproximativ 20.000 autovehicule poluante.

Ministerul Mediului informează că programul de stimulare a înnoirii Parcului auto Naţional - Rabla Clasic 2016 a debutat, marţi, pentru cetăţeni, aceştia putând merge deja la producătorii autorizaţi să îşi achiziţioneze un autoturism nou, cu emisii scăzute, în locul celui vechi, poluant, scrie news.ro.

Programul a demarat pe 30 mai, cu etapa validării producătorilor, iar luni Comitetul de avizare al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) a aprobat lista finală a producătorilor validaţi să participe în Programul Rabla 2016, din cele 116 dosare depuse de producătorii/dealerii auto, 105 fiind aprobate şi 11 respinse.

”Rabla Plus” este un program nou, prin care este stimulată achiziţia unui autovehicul nou pur electric sau nou electric hibrid, fără obligativitatea casării un autovehicul vechi. Obligaţia casării intervine doar pentru cei care doresc să cumuleze finanţarea acordată prin acest nou program cu cea din Programul Rabla Clasic.

Pentru ”Rabla Clasic” rămâne în vigoare prima de casare de 6.500 de lei, cu posibilitatea accesării suplimentare a două eco-bonus-uri pentru următoarele situaţii: un eco-bonus de 750 de lei, care poate fi adăugat primei de casare în situaţia în care românii aleg să-şi cumpere o maşină al cărui motor generează o cantitate de emisii de dioxid de carbon mai mică de 100 g/km sau un eco-bonus în valoare de 1.500 lei, pentru situaţia în care populaţia optează pentru un autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid.

În cazul ”Rabla Plus”, românii care vor să aleagă o maşină care nu poluează beneficiază din partea AFM de două tipuri de eco-tichete, unul de 5.000 de lei pentru achiziţionarea unui autoturism nou electric-hibrid şi unul de 20.000 de lei pentru maşinile noi 100 la sută electrice.

Listele producătorilor, importatorilor de autoturisme şi distribuitorilor autorizaţi să participe în anul 2016 la programele Rabla Clasic şi Rabla Plus sunt publicate pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu, www.afm.ro.

UPDATE: Incendiul de lângă Gara Obor din Capitală a fost stins... Atenție, Capricorni, nu acționați în grabă! Horoscopul zilei de miercuri, 15 iunie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x