Vremea 28 iulie. Prognoza meteo anunță ploi masive, inundații severe

 

Vremea din 28 iulie se anunță instabilă. Prognoza meteo aduce ploi masive în aproape de toată țara și risc major de inundații. 

 Potrivit vremea.ro, în weekend vremea va fi caldă în aproape toată țara, temperaturile urmând să se situeze peste media climatologica a perioadei cu până la 2-4 grade Celsius. În jumătatea nordică a teritoriului maximele vor urcă la prânz până spre 27-32 de grade, în timp ce în cea sudică acestea se vor încadra în general între 30 și 35 de grade Celsius, în Luncă Dunării urmând să se resimtă un ușor disconfort termic.

Cel mai răcoare va fi în depresiunile din estul Transilvaniei, iar cel mai cald în partea estică a Luncii Dunării. Aspectul vremii va fi unul plăcut până spre orele prânzului, când pe spații relativ extinse vor cădea averse de ploaie însoțite de descărcări electrice. Totuși, nu se vor înregistra cantități prea importante de apa, doar la munte în mod izolat urmând să se strângă până la 15-25 de mm. 

Vremea București 28, iulie 2018

Vremea ido anunță ploi masive în Capitală, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții. Sunt prognozate furtuni cu fulgere în formare și temperaturi mai ridicate decâ ziua precedentă. Temperaturile maxime se încadrează între 29°C și  20°C, iar cantitatea de precipitații atinge 2 l/m² pe timpul zilei și 2 l/m² pe timpul nopții. Vântul suflă moderat. Ploile sunt anunțate până la finalul lunii iulie. 

Prognoza meteo la munte pentru 28 iulie 2018

La munte vremea se strică total, fiind anunțate furtuni cu fulgere în formare după-amiază. Ploile sunt abundente atât pe parcursul zilei, cât și pe parcursul nopții, cantitățile mari de apă amplificând riscul inundațiilor, respectiv 2 l/m² pe timpul zilei și 3 l/m² pe timpul nopții. Temperaturile minime și maxime se vor încadra între  27°C și 18°C. Vremea ne anunță că la munte ploile vor continua și în prima săptămână din august.

Cum va fi vremea în luna august 2018facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI