Antena Căutare

Vremea 30 iunie. Prognoza meteo anunță cod portocaliu de ploi torențiale și furtuni

Vremea din 30 iunie se anunță extrem de instabila, ANM a emis mai multe alerte meteo de ploi torențiale, averse de ploaie insotite de descărcări electrice. Iată prognoza meteo pentru sâmbătă, 30 iunie. 

Vremea 30 iunie. Prognoza meteo anunță cod portocaliu de ploi torențiale și furtuni
cod portocaliu de vreme rea

Vremea din 30 iunie se anunță extrem de instabilă, ANM a emis mai multe alerte meteo de ploi torențiale, averse de ploaie însoțite de descărcări electrice. Iată prognoza meteo pentru sâmbătă, 30 iunie.

În weekend instabilitatea vremii se va menține în vestul, centrul și nordul țării, unde local vor cădea averse de ploaie însoțite de descărcări electrice. Cantitățile de apa estimate a se acumula vor ajunge până la 15-20 de mm, îndeosebi în zonă Munților Apuseni.

Din punct de vedere termic vremea va fi normală, cu temperaturi ce vor fi situate în general între 25 și 30 de grade Celsius la nivelul întregii țări, cu mențiunea că sâmbătă în Transilvania se pot înregistra și valori ușor mai scăzute (din pricină nebulozității), însă deopotrivă și în sud-est maximele vor fi mai ridicate duminică, datorită advecției unui aer mai cald de sorginte nord-africană.

Vremea din 30 iunie în București

Capitala va avea parte de furtuni cu fulgere izolate. Temperaturile maxime vor fi de 25 de grade Celsius, iar cele minime de 16°C. Cantitățile de ploaie ating 1 l/m², vântul va fi variabil, atât pe timpul zilei cât și pe timpul nopții.

Prognoza meteo pentru 30 iunie la munte

La munte se anunță ploaie, tunete și temperaturi scăzute. Maxima zilei nu va depăși 18°C, iar minima nopții va fi de 11°C. Cerul va fi parțial înnorat, vântul va bate moderat cu o viteză între 10 şi 15 km/h. Cantitatatea de precipitații va fi mare, de 12 l/m².

De altfel, ANM a emis o avertizare tip cod portocaliu și cod galben de vreme rea pentru mai multe județe.

Interval de valabilitate: 29 iunie, ora 11:30 – 30 iunie, ora 06;
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată și cantități însemnate de apă;
Zone afectate: conform textului și hărții;

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei, precum și în Transilvania, Maramureș, Crișana, Banat, nordul Munteniei și zona montană și deluroasă a Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe arii restrânse căderi de grindină. Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

ANM COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 29 iunie, ora 15 – 30, iunie ora 06;
Fenomene vizate: ploi abundente;
Zone afectate: conform textului și hărții;

În jumătatea de nord a Moldovei, zona Carpaților Orientali, local în Maramureș și în sud-estul Transilvaniei temporar va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40...50 l/mp și pe arii restrânse 60…70 l/mp.

Notă: Manifestări ale instabilității atmosferice vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse și pentru intervale mai scurte de timp.

ANM COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 30 iunie, ora 06 – 01 iulie, ora 06;
Fenomene vizate: cantități însemnate de apă, instabilitate atmosferică;
Zone afectate: conform textului și hărții;

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei, Transilvaniei și Maramureșului, precum și în jumătatea de nord a Munteniei și în zona montană a Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și izolat grindină. Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Imaginile care au făcut furori pe internet! Momentul în care un bloc este lovit de un trăsnet! Ce a urmat... Vouchere de vacanță 2018. S-a afișat lista cu locurile de cazare pentru profesori...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x