Antena Căutare

VREMEA a luat-o RAZNA! Până când vor dura ninsorile? Iarna a venit cu adevărat în România!

Meteorologii avertizează că, de marți seara până miercuri seara, în ţară vor fi ninsori, lapoviţă şi ploi, iar în unele zone se va forma polei. În noaptea de luni spre marţi vremea se va menţine geroasă în nordul, nord-estul şi centrul ţării.

Meteorologii avertizează că, de marți seara până miercuri seara, în ţară vor fi ninsori, lapoviţă şi ploi, iar în unele zone se va forma polei. În noaptea de luni spre marţi vremea se va menţine geroasă în nordul, nord-estul şi centrul ţării.

Potrivit informării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în noaptea de luni spre marţi şi în primele ore ale zilei de marţi, pe arii relativ extinse în sudul şi sud-estul teritoriului va ninge în general slab cantitativ. Pe litoral vor fi posibile şi precipitaţii mixte şi polei.

Din după-amiaza zilei de marţi, precipitaţiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice şi vor cuprinde cea mai mare parte a ţării. La început vor fi mai ales ninsori, ce se vor transforma treptat şi în lapoviţă şi ploaie, iar cantităţile de apă vor depăşi 15 - 20 l/mp şi izolat 30 l/mp, cu precădere în zonele de munte şi în sud-vest.

Local se va semnala polei în Banat, Crişana, Oltenia, Transilvania, apoi şi în Muntenia, Moldova şi posibil în Dobrogea.

În zonele de munte temporar vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă, local consistent, în noaptea de marţi spre miercuri îndeosebi în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali, iar miercuri mai ales în zona Carpaţilor Meridionali.

Vântul se va intensifica în regiunile vestice, unde temporar va atinge viteze de 50 - 55 km/h, iar la munte, cu precădere în zona înaltă, rafalele vor depăşi 70 - 80 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada.

În laboratoarele de cercetare ale Armatei Române a luat naștere prima armă termobarică! Efectele par desprinse dintr-un ... Ce dietă de îngrășare trebuie să urmezi dacă ești extrem de slab! Un interviu în care vei afla toate detaliile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x