Antena Căutare

Vremea a luat-o razna rău de tot! Cum au schimbat oamenii anotimpurile de pe Pământ! Explicația dată de oamenii de știință

Vremea a luat-o razna în toate colțurile lumii, iar acest lucru se întâmplă, conform oamenilor de știință, din cauza oamenilor, care au contribuit, în timp, la dezechilibrarea temperaturilor anotimpurilor. 

Vremea a luat-o razna în toate colțurile lumii, iar acest lucru se întâmplă, conform oamenilor de știință, din cauza oamenilor, care au contribuit, în timp, la dezechilibrarea temperaturilor anotimpurilor.

Ninsori abundente în luna martie, ploi torențiale în luna iulie și, probabil, caniculă în septembrie, octombrie. Cam așa ar putea fi descris anul acesta, iar vinovați de schimbări sunt tocmai oamenii, întrucât activitățile lor au schimbat anotimpurile.

Conform Science Alert, oamenii de știință au descoperit existenţa unor modificări ale anotimpurilor la nivelul atmosferei din emisfera nordică şi sudică. Mai exact, Ben Santer, specialist atmosferic din cadrul Lawrence Livermore National Laboratory şi autor al studiului, susţine că în cadrul lucrării a fost analizat nivelul valurilor ce ajung pe plaje. Anual, timp de 38 de ani, specialştii au înregistrat prin intermediul imaginilor din satelit cele mai crescute şi cele mai reduse temperaturi. În primii ani, „valurile” au avut dimensiuni reduse, însă până la sfârşitul analizării datelor valurile au început să distrugă plajele şi să fie tot mai înalte, scrie descoperă.ro.

De asemenea, experții au constat, cu ajutorul sateliților, că încălzirea globală este peste limite: „Există multe dovezi ale faptului că anotimpurile se schimbă şi acest lucru îl vedem zilnic chiar şi pe fereastră”, a declarat Frederike Otto, profesor din cadrul Universităţii Oxford.

"Actele de identitate le-au fost distruse de incendiu!" Români care au trecut pe lângă moarte, în Grecia... ATENȚIE dacă plănuiți o călătorie prin țară! Iată drumurile naționale pe care trebuie să le EVITAȚI. Traficul este oprit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x