Căutare Live

Vremea de Paști 2018. Anunțul ANM este ÎNFRICOȘĂTOR. Meteorologii avertizează: „România se va afla...”

După surprizele meteorologice de la sfârșitul lunii februarie, românii se așteaptă la ce e mai rău în viitor. Cum anul acesta sărbătorile pascale vor fi la începutul lunii aprilie, șansele ca vremea să fie una frumoasă sunt destul de mici.

Invitată la o emisiune TV, Florinela Popa a vorbit despre timpul probabil de la începutul lunii aprilie.

„Şi în meteorologie lucrurile evoluează în privinţa modelării numerice, modelele se perfecţionează şi tot timpul ţinem cont de această evoluţie fluidă.

Obişnuiam ca până acum 5 – 6 ani, nu doar noi, românii, ci la nivel global, să ne raportăm la perioada 1960 – 1991 ca medie atunci când spuneam mai cald decât normalul perioadei sau mai frig decât normalul perioadei. Normalul era media perioadei respective.

Ultimii ani au arătat că nu mai e relevant să ne raportăm la acea perioadă. Referinţa s-a schimbat în sensul că referinţa este ieri – până în urmă cu 30 de ani, referinţa de mâine va fi mâine – până în urmă cu 30 de ani. Asta pentru a prinde toate modificările la care asistăm”, a spus Florinela Georgescu.

Întrebată la ce fel de vreme să ne aşteptăm de Paşti, directorul ANM a răspuns cu o glumă: "circulă pe reţelele de socializare o poză în care din zăpadă e făcut un iepure de Paşte, care are si un coşuleţ”.
Georgescu a explicat că niciodată, într-o estimare de sezon, nu se poate extrage o informaţie despre o perioadă scurtă de timp. Estimările de sezon sunt reprezentate de media temperaturilor pentru fiecare lună în parte şi de aprecierea precipitaţiilor cumulate în luna respectivă.

Sfinții 40 de Mucenici. De ce se beau 44 de pahare cu vin, pe 9 martie... Următorul va fi DEVASTATOR! Gheorghe Mărmureanu știe când va fi cutremur mare în România: "Vom afla cu puțin timp î...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri