Antena Căutare

Vremea o ia razna! Meteorologii au emis o avertizare de ploi abundente, descărcări electrice, grindină și vijelii

Meteorologii au emis, vineri, o atenționare nowcasting Cod Portocaliu de ploi abundente și furtună, valabilă în zona de munte a județului Suceava, în următoarea oră, respectiv o serie de atenționări Cod Galben de instabilitate atmosferică în patru județe din centrul țării.

Meteorologii au emis, vineri, o atenționare nowcasting Cod Portocaliu de ploi abundente și furtună, valabilă în zona de munte a județului Suceava, în următoarea oră, respectiv o serie de atenționări Cod Galben de instabilitate atmosferică în patru județe din centrul țării, notează Agerpres.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie /ANM/, până la ora 16,00, în zona atenționată se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, local cantitățile de apă vor atinge și depăși 35-40 l/mp, izolat 50 l/mp, grindină de dimensiuni medii, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

În plus, între orele 15,00 și 16,30, în județul Harghita și în județul Mureș sunt prognozate descărcări electrice, averse de ploaie ce pot cumula 25 l/mp, grindină de dimensiuni mici și medii, și intensificări ale vântului.

De asemenea, până la ora 17,00, local în zona de munte a județelor Maramureș și Bistrița-Năsăud sunt așteptate frecvente descărcări electrice, averse de ploaie ce vor depăși pe arii restrânse 25 l/mp și grindină de dimensiuni mici și izolat medii.

De cealaltă partea, zona de sud, est și sud-est a țării se află sub avertizare de cod galben de caniculă, temperaturile ajungând până la valori de 38 de grade Celsius. Pentru sfârșitul de săptămână, meteorologii spun că temperaturile vor urca și mai mult, până la 40 de grade, urmând să fie emis cod portocaliu pentru estul, sudul și vestul țării.

Mare atenţie să nu pici şi tu în capcana hoţilor! După metoda "accidentul", a apărut o nouă escrocherie... Avertizare METEO! Cod portocaliu de caniculă în Capitală și alte județe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x