Live acumObservator 23
Prime Time 20:30Animatie: Neinfricata Mulan (SUA 1998)

Vremea rea a făcut prăpăd în țară. O mamă își plânge cei patru copii daţi dispăruţi. Pompierii au găsit cadavrul unei fetițe de trei ani în puhoaie

Patru copii au fost daţi dispăruţi. o fetiţă de trei ani decedată, peste 100 de persoane evacuate, 76 de locuinţe şi 132 de gospodării afectate

Patru copii cu vârste cuprinse între 9 luni şi 6 ani au fost daţi dispăruţi. o fetiţă de trei ani a murit, peste 100 de persoane au fost evacuate, 76 de locuinţe şi 132 de gospodării au fost afectate în urma inudaţiilor şi viiturilor produs de ploile abundente în judeţul Prahova, conform Inspectoratului prntru Situaţii de Urgenţă.

"În urma fenomenelor meteorologice periculoase produse în zona de competenţă a inspectoratului, pompierii prahoveni au intervenit în cursul zilei de vineri şi noaptea de vineri spre sâmbătă cu motopompe şi alte mijloace pentru evacuarea apei din 15 locaţii, respectiv Berceni, Valea Călugărească, Gherghiţa, Râfov, Albeşti Paleologu, Dumbrava, Câmpina, Sângeru, Lapoş, Urlaţi, Mizil, Sinaia, Ploieşti, Ceptura şi Bălţeşti fiind afectate 76 locuinţe şi 132 gospodării", anunţă ISU Prahova.

În localitatea Lapoş, s-a produs o viitură care a afectat mai multe locuinţe, anexe gospodăreşti, autoturisme şi animale. Totodată, 100 de persoane au fost evacuate, acestea fiind cazate temporar la rude. În localitatea Valea Călugărească 29 de persoane au fost evacuate din calea apelor.

Mama și patru copii luați de ape. Cei mici sunt dați dispăruți

Unda de viitură a surprins şi localitatea Sângeru, unde o femeie şi 4 copii au fost luaţi de ape. Femeia a fost salvată, însă patru copii cu vârste cuprinse între 9 luni şi 6 ani au fost daţi dispăruţi. Echipajele de pompieri au găsit un copil, în vârstă de 3 ani, care se afla în stop cardio – respirator, nu a răspuns mnevrelor de resuscitare, fiind declarat decedat.

Pe timpul nopţii, pompierii au monitorizat zonele inundabile şi cele afectate, respectiv, Lapoş şi Sângeru, verificând creşterea debitelor pe Cricovul Sărat şi afluenţii săi. Totodată, în comuna Sângeru s-au format şase echipe mixte, care au verificat dacă mai sunt persoane în locuinţele aflate în zona inundată.

În satul Radila au fost salvaţi 3 adulţi şi 4 copii, iar la Dârvari un adult a fost scos din viitură. În localitatea Sângeru, un copil de 5 ani a fost salvat, fiind surprins pe o insuliţa formata între malurile Cricovului Sărat. În comuna Valea Călugărească, satul Dârvari, pe DJ 101F, din cauza unei viituri, un microbuz cu 25 pasageri a derapat într-un şanţ, fiind evacuaţi cu ajutorul salvatorilor.

În Sinaia, pompierii au acţionat pentru degajarea carosabilului inundat şi a unui autoturism surspins de de ploaia abundentă.

În municipiul Ploieşti, pompierii au evacuat apă dintr-o locuinţă şi două subsoluri (unitate de învăţământ şi Spitalul Judeţean).

162 pompieri militari cu 31 mijloace au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice de protecţie a comunităţilor precum şi pentru evacuarea apei din zonele inundate.

Preventiv, la nivelul judeţului au fost transmise mesaje de avertizare pentru populaţie, prin intermediul sistemului Ro-ALERT, la primirea avertizărilor de tip now casting de cod portocaliu şi roşu.

Recomandari