Antena Căutare

Vremea se incalzeste in weekend. Vezi prognoza pe trei zile!

Fata de ieri, a doua zi calendaristica de iarna nu aduce schimbari majore in aspectul vremii. Totusi presiunea atmosferica incepe sa scada, iar vantul se va inteti pe crestele muntilor. Sambata si duminica vremea se va mentine calda, dar nu va mai fi asa de frumoasa la munte. Norii devin tot mai consistenti, mai ales in Carpatii Occidentali si in nordul Carpatilor Orientali, unde, local, vor cadea ploi. La altitudini mari, trecator isi va face aparitia lapovita, iar vantul va fi tot mai sustinut.


Aerul cald oceanic ajunge si deasupra tarii noastre sambata, astfel incat vremea se incalzeste considerabil in toata tara. Astfel valorile maxime ale zilei vor fi de la 4...5 grade in estul Transilvaniei, pana la 14 grade in regiunile sud-vestice. Cerul va fi variabil, dar norii vor deveni tot mai consistenti in vestul, nord-vestul si nordul tarii, unde mai ales spre seara si in cursul noptii local va ploua.

In nordul Carpatilor Orientali, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita. Vantul prinde putere si in Campia de Vest, iar la munte va continua sa sufle in rafale. La primele ore ale diminetii in zonele joase, pe arii restranse va mai fi ceata. In Bucuresti norii nu se prea aduna pe cer si doar ceata matinala poate intarzia incalzirea aerului. Asadar, meteorologii conteza pe o zi cu mult soare, o temperatura la pranz de 10...11 grade si vant potrivit.

Procesul de incalzire va continua duminica, astfel incat vremea va deveni mult mai calda decat ar fi normal pentru inceputul lunii decembrie. Temperatura aerului la pranz se va situa intre 6 si 16 grade, cand in mod normal nu ar trebui sa se inregistreze mai mult de 7...8 grade. Pana si pe timpul noptii temperatura aerului va avea valori predominant pozitive in cea mai mare parte a tarii. Insa toata aceasta incalzire, ne aduce si tot mai multa nebulozitate si ploi pentru vestul, centrul si nordul tarii, iar pentru zonele de munte si lapovite. In restul tarii soarele se va arata printre nori si doar cu totul izolat este posibil sa cada cativa stropi.

Si in Bucuresti vremea va fi mult mai calda decat ar trebui la aceasta data. Maxima zilei prognozata de catre meteorologi va fi de 12...14 grade, cu aproximativ sapte grade mai ridicata fata de norma climatologica a datei.

VEZI AICI CUM VA FI VREMEA PE ZONE IN TARA!

sursa: Jurnalul

Avertizare ANM: Conditii de ceata in judetele Cluj, Sibiu, Alba... UPDATE! Descinderi la fabricantii de alcool contrafacut. 20 de persoane au fost ridicate de politie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x