Antena Căutare

Vremea se schimbă iar! Ce îi așteaptă pe români în următoarea perioadă! Pleci la mare sau la munte?

România trece printr-o perioadă în care vremea se va schimba destul de des. Meterologii anunță la ce ar trebui să se aștepte românii, până la începutul lui septembrie!

Vremea se schimbă iar! Ce îi așteaptă pe români în următoarea perioadă! Pleci la mare sau la munte? Galerie
Vremea se schimbă

România trece printr-o perioadă în care vremea se va schimba destul de des. Meterologii anunță la ce ar trebui să se aștepte românii, până la începutul lui septembrie!

Temperaturile vor scădea ușor în următoarele zile, urmând ca, de la finele săptămânii, să revină la valori de peste 30 de grade în aproape toată țara, potrivit prognozei meteo pentru perioada 22 august - 4 septembrie, emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

În Muntenia, vremea va fi călduroasă în prima zi de prognoză, cu o medie regională a maximelor de 33 de grade, apoi valorile diurne vor marca o scădere până la 28 de grade, în zilele de 25 și 26 august. Vremea se va încălzi din nou, mediile temperaturilor maxime urmând a urca până la 32 de grade în zilele de 30 și 31 august. În intervalul 1 — 4 septembrie, maximele vor scădea treptat până la 29 de grade.

Temperaturile nocturne se vor menține în jurul mediei de 18 grade în primele trei zile de prognoză, apoi vor marca o scădere până la o medie ușor sub 16 grade în data de 26 august. În intervalul 27 august — 4 septembrie, mediile temperaturilor minime nu vor avea variații semnificative și vor oscila între 15 și 17 grade, cu cele mai ridicate valori în 31 august și 1 septembrie. În primele trei zile de prognoză vor fi averse locale, punctiform însemnate cantitativ în noaptea de 22 spre 23 august și pe parcursul zilei de 23 august, după care probabilitatea de apariție a ploilor va fi foarte redusă.

În Oltenia, vremea va fi caldă în prima zi de prognoză, când media diurnă va fi apropiată de 30 de grade. În ziua de 22 august temperaturile maxime vor scădea până la o medie de 28 de grade și se va menține la această valoare până în 26 august. Între 27 și 31 august, media regională va crește până spre 32 de grade, apoi va marca o scădere treptată până pe 4 septembrie, la o valoare de 28 de grade.

Mediile temperaturilor nocturne, pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză, vor oscila între 15 și 17 grade, cu cele mai ridicate valori în intervalele 22 — 24 august și 30 august — 2 septembrie și cu cele mai scăzute valori în zilele de 27 august și 4 septembrie. Vor fi averse și descărcări electrice în primele trei zile de prognoză, după care probabilitatea de apariție a ploilor va fi foarte redusă.

În Moldova, prima zi a intervalului analizat va debuta cu o vreme călduroasă, apoi maximele diurne vor scădea treptat, de la o medie regională de 32 de grade, până la 26 de grade în data de 25 august. În intervalul 26 — 30 august, vremea se va încălzi, până la o medie de 32 de grade. Apoi temperaturile maxime vor marca o scădere treptată.

Temperaturile nocturne vor scădea în intervalul 23 — 26 august de la o medie de 18 grade, până la 15 grade, apoi, până în data de 31 august, vor crește cu aproximativ 2 grade. Până la finalul celei de a doua săptămâni, minimele nocturne vor ajunge din nou la o medie de 15 grade. Local vor fi averse în intervalul 22 — 25 august, iar în celelalte zile ale celor două săptămâni,
probabilitatea de apariție a ploilor va fi foarte redusă.

De asemenea, în Dobrogea vremea se va răcori de la o zi la alta, până în data de 26 august, astfel încât mediile maximelor diurne vor scădea, de la 32 la 27 de grade. Între 27 și 31 august se va produce o ușoară creștere până la o medie de 30 de grade, după care, până la sfârșitul intervalului de prognoză, mediile diurne vor scădea ușor, din nou.

Temperaturile nocturne se vor menține în jurul mediei de 21 de grade în primele trei zile, apoi vor marca o scădere până la 18 grade în data de 26 august. În intervalul 27 august — 4 septembrie, mediile minimelor regionale vor avea variații nesemnificative, menținându-se la valori de 18—19 grade. În primele trei zile, cu precădere în cursul după-amiezelor, local vor fi averse slabe, apoi vremea va fi în general frumoasă, cu o probabilitate foarte redusă pentru ploi.

În ceea ce privește Transilvania, în prima zi temperaturile maxime vor fi, în medie regională, de 28-29 de grade, apoi vor scădea ușor, astfel încât în perioada 23 — 26 august acestea se vor situa în jurul a 26 de grade. Din 27 august și până la finalul lunii august valorile termice diurne vor crește ușor până la medii de 29 de grade, după care va avea loc o ușoară răcorire a vremii.

Temperaturile minime vor avea valori medii în jurul a 14 grade, exceptând nopțile din perioada 25 — 27 august și cele din 3 și 4 septembrie când vor fi mai scăzute. Luni, 22 august și marți, 23 august vor fi averse pe arii relativ extinse, izolat însemnate cantitativ, apoi probabilitatea de apariție a ploilor va fi mică.

Totodată, în Maramureș, în primele 4 zile ale intervalului temperaturile maxime nu vor avea modificări semnificative și se vor situa la medii regionale de 26-27 de grade. În schimb, temperaturile minime vor marca o scădere treptată de la o medie de 16-15 grade, până la 13-12 grade. În intervalul 26 — 30 august vremea se va încălzi treptat, maximele termice atingând la sfârșitul intervalului medii de 29-30 de grade.

În primele zile ale lunii septembrie vremea se va răci ușor, astfel că la sfârșitul intervalului temperaturile diurne se vor apropia de o medie de 26-27 de grade, iar cele minime vor oscila în jurul a 14 grade. În prima zi va ploua pe arii extinse, punctiform însemnat cantitativ, în timp ce marți, 23 august, ploile vor fi slabe și pe spații restrânse. Probabilitatea de ploaie va crește din nou începând cu data de 30 august.

În Crișana, temperaturile maxime vor porni de la valori modeste în prima zi, în medie 23 de grade, apoi vor crește treptat, astfel încât în perioada 27 august — 2 septembrie se vor situa la medii în jurul a 30 de grade. Începând cu data de 3 septembrie este posibilă o ușoară scădere a valorilor termice diurne.

Minimele nocturne de temperatură nu vor avea oscilații semnificative de-a lungul întregului interval și se vor situa în medie între 14 și 16 grade. În prima zi a intervalului va ploua în toată regiunea și pe arii restrânse se vor cumula cantități de apă mai însemnate, urmând ca marți, 23 august, ploile să mai apară pe spații restrânse și să fie slabe cantitativ. În restul intervalului vor fi posibile ploi slabe și de scurtă durată.

În Banat, în cursul zilei de luni, 22 august, vremea va fi răcoroasă, cu medii ale temperaturilor maxime în jurul a 22 de grade Celsius, apoi va urma un proces de încălzire, astfel încât valorile diurne vor ajunge, în perioada 27 august — 2 septembrie, la 30-31 de grade. Începând cu data de 3 septembrie este posibilă o ușoară scădere a temperaturile maxime. În același timp, valorile minime de temperatură nu vor avea oscilații semnificative în decursul celor două săptămâni și se vor situa în medie între 14 și 17 grade.

În prima zi a intervalului va ploua în toată regiunea și pe arii restrânse se vor cumula cantități de apă mai însemnate, urmând ca marți, 23 august ploile să fie la nivel local și slabe cantitativ. În restul intervalului vor fi posibile ploi slabe și de scurtă durată.

De asemenea, la munte, în primele 4 zile ale intervalului, temperaturile maxime nu vor avea modificări semnificative și se vor situa la o medie de 18 grade, apoi vor crește spre medii în jurul a 20 de grade, în perioada 28 august — 1 septembrie, după care vor marca o scădere ușoară, arată Agerpres.

Temperaturile minime vor avea în medie valori de 12 grade, exceptând nopțile din perioada 24 — 27 august și 3 — 4 septembrie când vor fi la medii de 9-10 grade. Luni, 22 august și marți, 23 august, vor fi averse pe arii relativ extinse, local însemnate cantitativ. Ploi slabe și pe spații restrânse vor apărea și în restul intervalului, în special în zilele de 24 și 25 august, precum și în perioada 30 august — 4 septembrie.

Casa lui Vasile Alecsandri a ajuns o ruină. Stă să cadă pe turiștii care îndrăznesc să o viziteze... Explozie la Rafinăria Petromidia din Năvodari! Autorităţile au declanșat planul roşu!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x