Antena Căutare

Vremea se schimbă radical în următoarea perioadă! Prognoza meteo pentru noaptea de Revelion şi primele zile din 2016

Meteorologii avertizează că vremea o să se răcească de săptămâna viitoare, iar ploile şi chiar ninsorile apar în anumite zone ale ţării. Mai mult decât atât, un val de ger siberian va trece prin România.

Vremea se schimbă radical în următoarea perioadă! Prognoza meteo pentru noaptea de Revelion şi primele zile din 2016 Galerie
În următoarele zile, este posibil să ningă în mai multe zone ale ţării | jurnalul.ro

Meteorologii avertizează că vremea o să se răcească de săptămâna viitoare, iar ploile şi chiar ninsorile apar în anumite zone ale ţării. Mai mult decât atât, un val de ger siberian va trece prin România.

După o vreme cu temperaturi foarte ridicate pentru această perioadă a anului, meteorologii spun că în ianuarie vine iarna adevărată. Fenomenele extreme se pot amplifica de luna viitoare, când vom avea viscol şi ger pătrunzător. Frigul începe să-şi facă simţită prezenţa încă de marţi, 29 decembrie, când un val de ger siberian loveşte România. Conform meteorologului Gabriela Băncilă, temperaturile vor fi mai mici decât cele normale pentru această perioadă, cu o diferenţă de 20 de grade.

Prognoza pe trei luni arată că în unele zone va ninge mai mult decât anii trecuti, mai ales în Moldova şi în Apuseni, însă în privinţa temperaturilor, în afară de acest decembrie cu vreme foarte caldă, nu sunt modificări sesizabile pentru ianuarie, februarie şi martie.

"Bineînţeles că vor fi viscole, dar în loc de cinci viscole in ianuarie, probabil că vor fi două viscole. În loc de temperaturi de o săptămână, două de -35 sau -25 de grade se vor înregistra doar câteva zile pe perioada viscolului. La fel şi vreme rea - poate să dureze două-trei zile”, a spus Ion Sandu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM).

Până pe 3 ianuarie vom avea parte, în general, de o vreme frumoasă, cu valori termice diurne ce se vor situa peste mediile multianuale ale perioadei, în timp ce precipitaţiile sub formă de ninsoare slabă vor fi prezente în majoritatea zonelor spre finalul anului, precum şi în primele zile din 2016, relevă prognoza ANM.

Sursa: adevarul.ro


Sărbătoare importantă pentru credincioşi! Cine a fost Sfântul Ştefan şi de ce e amintit pe 27 decembrie... Fundaţia "Aura Ion" a oferit cadouri şi o petrecere de neuitat copiilor din Bucureşti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x