Antena Căutare

Vremuri noi, scuze noi! Elevii inventează probleme demne de 2013 pentru a nu face temele

Înainte, tema pentru acasă era sfântă. Veneai de la şcoală şi te apucai imediat să rezolvi exerciţiile. În 2013, între un Facebook şi-un Youtube, elevii abia, abia dacă mai apucă să găsească scuze, evident moderne

Înainte, tema pentru acasă era sfântă. Veneai de la şcoală şi te apucai imediat să rezolvi exerciţiile. În 2013, între un Facebook şi-un Youtube, elevii abia, abia dacă mai apucă să găsească scuze, evident moderne.

Tema nu mai e o obligaţia, e o rugăminte. Profesorul a ajuns să-i roage pe elevi să facă acasă macar un exerciţiu. Alţi dascăli, cu răbdare mai puţină, au renunţat la acest obicei. Îşi răcesc gura de pomană pentru că elevii sunt premianţi la scuze. Le răspund profesorilor cu tupeu că n-au avut timp.

Pe vremuri, explicaţiile pentru temele nefăcute aveau şarm. Ba pisica sau câinele au muşcat din carte sau din caiet, ba fraţii mai mici le rupeau caietele. Chiar dacă nu-i credea nimeni, profesorii măcar se amuzau. În prezent, se găsesc scuze "smart", iar problemele de rezolvat se "pierd pe telefoanele de ultimă generaţie", care ori se strică, ori nu mai au memorie, ori, din greşeală, sunt şterse dintr-o singură atingere.

Urmăriţi ediţia integrală a Observatorului pe AntenaPlay.ro

Oraşul de sub oraş! Steluţa Duţă, o campioană europeană... Vremea cu Flavia Mihășan: ”Vine iarna, dar o așteptăm cu vin fiert și scorțisoară!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x