- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Un nou studiu revoluţionar a demonstrat că zahărul în exces provoacă Alzheimer! O boală pe care medicina o consideră deja un al treilea tip de diabet. Practic, confuzia, pierderea memoriei şi dificultăţile de vorbire au legătură directă cu consumul de sucuri, prăjituri, napolitane sau bomboane. Doar două linguriţe şi jumătate de zahăr pe zi cresc cu 54% riscul de Alzheimer.
Merdenele, plăcinte, ştrudele sau chiar covrigi. Chiar dacă sunt la îndemâna oricui şi par gustări nevinovate, produsele de patiserie trebuie consumate cu măsură.
Zahărul ascuns în alimente provoacă nu doar diabet, obezitate şi boli cardiovasculare, avertizează medicii. Un studiu realizat în Statele Unite ale Americii a demonstrat că există o legătură strânsă între consumul de dulciuri şi Alzheimer, considerat acum un diabet de tipul 3.
”Un consum de zahăr, chiar moderat, a arătat că influenţează în mod negativ activitatea celulelor nervoase, care ţine de memorare, de învăţare şi utilizarea glucozei în scop energetic la nivelul creierului.Favorizează tulburări de comportament, de personalitate, de memorare.”, a precizat Ruxandra Constantina, medic.
Studiul a demonstrat că numai două linguriţe şi jumătate de zahăr consumate zilinc cresc cu peste 50% riscul de a dezvolta Alzheimer. Alimentele pe care le consumăm în fiecare zi depăşesc cu mult această cantitate. Nutriţioniştii spun că cele mai periculoase sunt sucurile. Carton 1 Numai 100 de mililitri conţin şapte linguriţe de zahăr. Cei care mai vor să se răcorească şi cu o îngheţată mai adaugă încă 8 lingurite. La fel de periculoase sunt şi ciocolata cu un conţinut scăzut de cacao sau produsele de patiserie. Citirea etichetei este esenţială.
Până în anul 2050, peste 106 milioane de oameni de pe întreaga planetă vor fi afectaţi de Alzheimer, arată statisticile sumbre. Un risc care scade odată cu cantitatea de zahăr consumată.