Antena Căutare

Zaher Iskandarani si un fost sef al Politiei de Frontiera Timis, suspectati ca se ocupa cu furtul de energie electrica

Procurorii DIICOT au destructurat o retea care se ocupa cu furtul de curent electric. Politistii au descins in Capitala si in patru judete, fiind vizati oameni de afaceri suspectati, alaturi de doi fosti angajati ENEL si unul actual, care "aranjau" contuarele. Potrivit Mediafax, printre suspecti s-ar afla si fostul sef al Politiei de Frontiera Timisoara, Constantin Daminescu, si Zaher Iskandarani. De serviciile retelei au beneficiat zeci de hoteluri, cluburi si fabrici.

Persoanele suspectate in acest dosar au modificat contoarele de curent electric, astfel incat aparatele sa inregistreze un consum de doar 20-40% din valoarea reala, iar prejudiciul estimat depaseste 100.000 de euro.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Timis, Madalina Mezdrea, oamenii legii, impreuna cu angajati ai ENEL, au descins, marti dimineata, la mai multe adrese din Timisoara, Blaj, Constanta, Arad, Bucuresti, la hoteluri, restaurante, pensiuni, diferite societati de productie si firme de transport.

Printre suspecti s-ar afla si Zaher Iskandarani, care detine o fabrica de tigari in Timisoara, si fiul acestuia, Rami Iskandarani.
Zaher Iskandarani a fost trimis in judecata in 15 iunie 2006, fiind acuzat de infractiuni privind operatiunile vamale ilicite cu utilaje de productie a tigarilor si alcoolului, in afara antrepozitului fiscal, precum si ascunderea sursei impozabile, prejudiciul adus statului fiind de aproape doua milioane de lei.

Anchetatorii au stabilit ca, incepand din 1990, Iskandarani a avut un rol important in contrafacerea si contrabanda cu tigari, fiind proprietarul unei fabrici din localitatea Jimbolia, judetul Timis. Potrivit acestora, tigarile erau destinate atat pietei din Europa de Vest, cat si Orientului Mijlociu. Tutunul era livrat de la o firma din Liban, care ar fi controlata de familia lui Iskandarani. Probele administrate au aratat implicarea lui Zaher Iskandarani, Iovescu Eugen si Ghannoum Obayda in contrabanda cu utilaje de productie de tigarete importate din Italia.

Zaher Iskandarani a fost arestat preventiv in 2005, tot pentru acuzatii legate de contrabanda cu tigari si alcool, ulterior fiind eliberat.



foto: opiniatimisoarei.ro

Lucratorii de la Posta Romana incep protestele... Romanii consuma mai putina paine, dar cheltuie mai mult pe carne...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x