Antena Căutare

Zeci de localitati au fost amenintate de incendii de vegetatie in ultimele zile

De cand a inceput campania agricola de primavara. tara arde, pur si simplu. Zeci de localitati au fost amenintate de incendii de vegetatie in ultimele zile. De vina sunt agricultorii care dau foc vegetatiei uscate, ca sa-si curete campurile si apoi lasa flacarile nesupravegheate.

Daca pompierii militari ar mai fi intarziat, flacarile ar fi inghitit mai multe gospodarii. Ieri pompierii din Caras Severin au stins 25 de incendii de vegetatie. Flacarile au mistuit sute de hectare.

La fel de ocupati sunt in aceasta perioada si pompierii din judetul Cluj. Localnicii din satele aflate langa Dej au stat cu frica in san azi noapte din cauza unui incendiu de vegetatie. Flacarile amenintau sa se extinda la o balastiera, dar au fost stinse la timp.

Un alt incendiu provocat de agricultori a blocat traficul in defileul Jiului duminica. Mai multi copaci s-au prabusit pe sosea. Soferii au asteptat mai bine de o ora ca pompierii sa curete soseaua.

Si vegetatia uscata de pe marginea drumului national 56, in judetul Mehedinti, s-a facut scrum ieri. Localnicii au incercat sa stinga flacarile singuri, dar nu au reusit. Din fericire flacarile nu au ajuns la gospodariile lor.

Oamenii din comuna argeseana Tigveni n-au fost insa la fel de norocosi. Cinci case, zece anexe gospodaresti si trei fanare au fost mistuite de un incendiu de vegetatie. Zeci de pompieri s-au luptat mai bine de trei ore cu flacarile. In toata tara s-au produs sute de incendii de vegetatie in ultimele zile, iar pompierii se tem ca in zilele urmatoare vor fi la fel de multe.

DIICOT cere ridicarea imunitatii deputatului Mihail Boldea... Ginkgo Biloba a fost scos de pe lista compensatelor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x