Antena Căutare

Zeci de mii de copii din România vor primi 1.400 de lei de la stat! Ce condiții trebuie să îndeplinească

Zeci de mii de familii din România vor beneficia de sprijin de la stat pentru creșterea copiilor. Astfel, acestea vor primi 1 400 de lei pentru fiecare copil cu vârstă cuprinsă între 0 și 2 ani, bani ce vor fi folosiți pentru educație timpurie. 

Zeci de mii de familii din România vor beneficia de sprijin de la stat pentru creșterea copiilor. Astfel, acestea vor primi 1 400 de lei pentru fiecare copil cu vârstă cuprinsă între 0 și 2 ani, bani ce vor fi folosiți pentru educație timpurie.

Așadar, conform anunțului făcut de ministrul Fondurilor Europene, cel puțin 30.000 de copii cu vârse între 0 și doi ani, care provin din familii vulnerabile, vor beneficia de educaţie timpurie în creşe prin intermediul unui program social cu o finanţare de 168 de milioane de euro.

"Astăzi punem în aplicare acest program social ce este finanţat cu fonduri europene. Programul se referă la sprijin pentru copii între 0 şi 2 ani, proveniţi din familiile vulnerabile, pentru a beneficia de educaţie timpurie în creşe, program cu o finanţare de 168 de milioane de euro”, a declarat Rovana Plumb, potrivit Agerpres.

”Acest program are drept scop creşterea numărului de copii care merg la creşă, dar şi măsuri prin care să ajutăm părinţii să îşi crească mai uşor copiii. Să nu uităm că încă în România avem mii de părinţi care trebuie să meargă la muncă şi în acelaşi timp trebuie să se asigure că ai lor copii au o îngrijire corectă, astfel încât să poată să fie liniştiţi la muncă. Să nu uităm şi de copii ai căror părinţi sunt la muncă în străinătate şi care sunt aici, în România, în îngrijirea unei rude sau unei persoane tutore, care au grijă de ei. La aceştia se referă programul.

Practic, minim 30.000 de copii cu vârsta între 0 şi 2 ani vor beneficia de educaţie timpurie, copii care provin din familiile cu situaţie materială precară, adică au venitul pe familie până la salariul minim pe economie", a mai precizat ministrul Fondurilor Europene.

Astfel, în urma acestei inițiative, zeci de mii de copii din țară vor primi 1 400 de lei pe lună, timp de 2 ani, iar copiii vor fi din toate regiunile ţării, cu excepţia celor care provin din familii vulnerabile din regiunea Bucureşti-Ilfov. Pentru copiii din Bucureşti-Ilfov va exista o alocare de 1.500 de lei pe copil pe lună.

Sinucidere la metrou! O femeie a murit după ce s-a aruncat în fața trenului la stația Gorjului... Când nu se spală în Săptămâna Mare. Obiceiuri și superstiții înainte de Paște...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x