Live acumFilm: Aventura in doi
Prime Time 20:50Observator Special

„Bine că n-a dat peste noi să ne omoare!”. Zeci de oi, ucise pe o șosea din Timiş! Șoferul, rănit în accident! Atenție, imagini greu de privit! VIDEO

Zeci de oi au fost ucise, miercuri seară, pe o şosea din Timiş. Turma traversa un drum naţional şi n-a fost observată la timp de un şofer care le-a lovit în plin. Omul a fost la rândul lui rănit şi a ajuns la spital. Ciobanii care ghidau turma s-au ales cu dosar penal.

„Am venit frumos în faţa la oi, oile după mine. Am văzut că nu vine maşină, am trecut. Când am văzut că ăsta vine cu maşina, am sărit înapoi în canal. Oile s-au speriat, cum am căzut în canal, uite, jos. Am căzut jos şi el a dat drept în oi cu maşina”, a spus un cioban.

45 de oi au murit pe loc. Altele au fost rănite. Ciobanul spune că accidentul a avut loc pe lumină, numai că şoferul, care ar fi vorbit la telefon, n-a pus frână la timp.

„A venit cu viteză. Când să traversăm drumul cu oile, să dea peste noi. Bine că n-a dat peste noi să ne omoare!”, a spus al doilea cioban.

În încercarea disperată de a opri maşina, şoferul s-a rotit de mai multe ori în mijlocul drumului şi astfel a lovit zecile de animale. A fost şi el rănit şi dus cu ambulanţa la spital. În tot acest timp, pompierii au degajat şoseaua de trupurile animalelor moarte.

Echipajul de la staţia de pompieri Buziaş a fost solicitat să intervină la un accident rutier produs în apropierea loc Chezereşu Mare. La faţa locului am acţionat pentru îndepărtarea animalelor în urma accidentului cu un autoturism.

Ciobanii: Nu este primul accident de acest fel

Ciobanii spun că nu este primul accident de acest fel. Sunt nevoiţi să traverseze des drumul cu oile pentru că locul de păşune este de-o parte a şoselei şi cel de dormit pe cealaltă parte.

„Ăsta e al treile accident. M-am rugat la dl primar ca la Dumnezeu să nu-mi mai dea păşune în partea asta că e drumul, uite cum este. Să-mi dea păşune aici. N-a vrut să-mi dea. A dat la unu care are 1.000 de oi”, a spus unul dintre ciobani.

Pe lângă paguba suferită, ciobanii s-au ales şi cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă

Recomandari