Antena Căutare

ANAF a scos la concurs zeci de posturi de șefi, alături de alte locuri de muncă vacante. Salariile mari atrag românii

ANAF a scos la concurs zeci de posturi de conducere la direcţiile regionale ale finanţelor publice şi administraţiile fiscale judeţene, dar și în structura centrală. Este vorba despre funcții de director general și șef de administrație. Însă sindicatele din Finanțe susțin că în instituție există un deficit de peste 20% în ceea ce privește posturile de execuție, nu cele de conducere. 

ANAF a scos la concurs zeci de posturi de conducere la direcţiile regionale ale finanţelor publice şi administraţiile fiscale judeţene, dar și în structura centrală. Este vorba despre funcții de director general și șef de administrație. Însă sindicatele din Finanțe susțin că în instituție există un deficit de peste 20% în ceea ce privește posturile de execuție, nu cele de conducere.

„Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a scos la concurs peste 60 de posturi de conducere din cadrul direcţiilor generale ale finanţelor publice şi administraţiilor fiscale judeţene, numai pentru funcţiile de director şi şef de administraţie. Toate acestea vor fi ocupate în urma organizării unor concursuri ce vor fi susţinute în data de 18 noiembrie, anul acesta. Conform legislaţiei în vigoare, orice post de conducere dintr-o instituţie publică nu poate sta vacant mai mult de nouă luni, dar cu toate acestea există funcţii în cadrul ANAF pentru care nu s-au organizat concursuri de mai mulţi ani de zile”, arată Sindicatului Naţional Meridian, într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, prin aceste măsuri anunţate se încearcă ocuparea doar a unora dintre ele și că, de fapt, sunt vacante mai multe posturi decât cele anunţate, printre care se află şi cele de şefi de servicii sau de birouri.

De asemenea, organizaţia subliniază faptul că nu trebuie uitat deficitul de peste 20% a posturilor de execuţie, situaţie existentă din cauza faptului că nu au mai fost organizate de mai mult timp concursuri pentru recrutarea acestora, scrie digi24.ro.

„Având în vedere toate aceste împrejurări ne exprimăm speranţa ca în viitorul apropiat să fie organizate cât mai multe concursuri, atât pentru ocuparea tuturor posturilor de conducere cât şi pentru măcar o parte dintre cele de execuţie, măsuri absolut necesare pentru desfăşurarea în condiţii normale a activităţii Fiscului”, se mai spune în comunicat.

Postul din Alba care se află pe lista celor scoase la concurs de ANAF este de șef administrație adjunct inspecție fiscală (DGRFP Brașov – AJFP Alba). Candidații trebuie să aibă 7 ani vechime, să fie ”din sistem”, adică să fie numit într-o funcție publică din clasa I și să nu aibă o sancțiune disciplinară neradiată în condițiile legii și să fie absolvent de studii universitare de licență ( diplomă de licență sau echivalentă) în domeniul științe economice/juridice/administrative. De asemenea, trebuie să aibă studii universitare de master în domeniul administrației publice, management sau în specialitatea studiilor necesare ocupării funcției publice.

Înscrierile pentru aceste posturi se fac până în 6 noiembrie. Proba scrisă va fi în 18 noiembrie și ulterior interviul.

Primele imagini de la Banchetul Imperial din Japonia. Ce ţinută a ales să îmbrace soţia lui Klaus Iohannis... Top 10 cele mai bune școli din București la Evaluarea Națională 2019. Sectorul 3 nu are nicio instituție în clasament...
Stratul de ceară de pe mere. Ce spun specialiștii despre el și cum poate fi eliminat
Fructele din supermarketuri sunt frumoase. Au o formă atât de uniformă, sunt atât de...
Horoscopul zilei de 23 martie 2023. Racii au parte de o zi minunată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 23 martie 2023 spune că Racii se vor bucura de clipe și momente care le vor...
Parteneri
Icre de fasole cu ceapă caramelizată. Rețetă delicioasă de post
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x