Antena Căutare

Zeci de români au cumpărat pui vopsiți, vânduți ca păsări de curte. Cum s-au păcălit aceștia

Zeci de de pui vânduţi la stradă de comercianţi de ocazie au fost confiscați de către polițiști. Comercianţii susţineau că aceştia sunt crescuţi la curte, dovada fiind culoarea galbenă a păsărilor, iar cumpărătorii realizau abia acasă că au fost înșelați, imediat după ce puneau carnea la fiert și apa se colora în galben.

Zeci de pui vânduţi la stradă de comercianţi de ocazie au fost confiscați de către polițiști. Comercianţii susţineau că aceştia sunt crescuţi la curte, dovada fiind culoarea galbenă a păsărilor, iar cumpărătorii realizau abia acasă că au fost înșelați, imediat după ce puneau carnea la fiert și apa se colora în galben.

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale Galaţi au mai descoperit în afara pieţii Calea Basarabiei, din Galaţi, alte două persoane care comercializau carne de pasăre în condiţii igienico-sanitare improprii şi fără a deţine documente de provenienţă a mărfii.

Cantitatea de 12 kilograme de carne de pasăre a fost confiscată şi predată unui operator economic autorizat pentru distrugere.

Conform prevederilor legii, persoanele în cauză au fost sancţionate cu amendă în valoare de 500 lei, fiecare. Pentru a scăpa de amendă, o a treia persoană a fugit, abandonând 9,5 kilograme de carne de pasăre.

Oamenii legii au constatat că cele două persoane le spuneau cumpărătorilor că păsările comercializate sunt crescute la curte, ele având şi o culoare specifică (galbenă). Poliţiştii locali au făcut o probă şi au remarcat că în contact cu apa, carnea redevenea albă. Practic, comercianţii de ocazie colorau carnea cu o substanţă gălbuie pentru a păcăli clienţii la preţ.

”Mai mulţi cetăţeni ne-au adus la cunoştinţă că au achiziţionat carne de păsăre, ”de curte”, însă la momentul preparării au constatat că apa devenea excesiv de galbenă. Pentru a evita astfel de situaţii, recomandăm gălăţenilor să achiziţioneze produse perisabile doar din locuri special amenajate şi autorizate corespunzător”, a menționat Dănuţ Munteanu, şeful Serviciului Control Activităţi Comerciale şi Biroul Evidenţa Persoanelor Galaţi.

Organizatorii Maratonului Internațional București s-au răzgândit după reacțiile virulente! Participanții pot asculta mu... Prima condamnare la închisoare în cazul celor care au luat permisul cu bani: Tânărul dăduse 200 de euro la traseu...
Luna Plină în Balanță. Ce schimbări aduce pentru nativi în aprilie 2023
Luna Plină în Balanță aduce multe schimbări pentru nativii în zodiac. Aprilie va veni cu...
Horoscopul zilei de 2 aprilie 2023. Taurii se gândesc la vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 2 aprilie 2023 aduce vești bune pentru nativii din zodia Taurului. Aceștia...
Parteneri
Zodii care vor simți regret pe data de 2 aprilie 2023. Nativii care se vor confrunta cu emoții puternice
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x