Antena Căutare

Zeci de romi au masini scumpe si palate, dar asteapta ajutorul de incalzire

Au masini scumpe si palate, dar nu au bani de lemne. Zeci de romi dintr-o comuna aradeana asteapta ajutorul de incalzire. Paradoxal, au tot dreptul sa primeasca cei 270 de lei, pentru ca, in acte nu au niciun venit. “Noi suntem multi, la toate camerele ne trebuie lemne. Niciun venit nu avem, de niciunde”, spun romii.


"Au dreptul, pentru ca nu au niciun venit. Nu au venituri inregistrate in mod legal, ca ceva venituri au...", a declarat Traian Balint, primarul comunei.

Mobila din lemn masiv, covoare scumpe, electrocasnice de ultima generatie si masini de lux - nimic nu apare, in acte. In comuna au mai ramas doar batranii si copiii. Cei in putere, muncesc in strainatate si trimit bani acasa. Bani care nu sunt inregistrati nicaieri.

Primaria e numai buna de plata. Cei care vor ajutor de incalzire nu trebuie sa aiba mai mult de o casa. Legea nu face nicio diferenta intre palat si cocioaba. Dupa noile criterii, nu mai primesc subventia cei care au mai mult de 20 de oi, cinci porci sau trei bovine. Exclusi sunt si cei care detin masini puternice, utilaje agricole sau terenuri de peste 1.000 de metri patrati in oras sau 2.000 - la tara.

Studiu: Ne-am intors la saracia de acum 11 ani... Bistrita: Sefii politiei joaca poker online de la locul de munca...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x