Antena Căutare

Zi neagră pe litoralul românesc! Trei persoane și-au pierdut viețile după ce au fost înghițite de valurile agitate

A fost zi neagră pe litoralul românesc, unde două persoane au murit înecate, iar un adolescent a fost căutat ore în şir de scafandri, fără succes, după ce a fost înghiţit de marea agitată pe plaja de la Corbu.

A fost zi neagră pe litoralul românesc, unde două persoane au murit înecate, iar un adolescent a fost căutat ore în şir de scafandri, fără succes, după ce a fost înghiţit de marea agitată pe plaja de la Corbu.

O baie în mare pe înserat l-a costat viaţa pe un tânăr de 19 ani din Chişinău. Ar mai fi avut poate o şansă, dacă pe plaja din Neptun s-ar fi aflat salvamarii. Însă la ora 21:00, când s-a întâmplat incidentul, nimeni nu i-a mai putut sări în ajutor.

Trupul neînsufleţit a fost scos din valuri la sute de metri distanţă de locul în care dispăruse. Medicii s-au chinuit aproape o oră să-l resusciteze. În zadar, însă. Tânărul venise pe litoral, în căutarea unui loc de muncă. Se afla la Neptun împreună cu sora sa mai mare şi cu câţiva prieteni.

Scenariul fatal a avut loc şi pe plaja din Corbu, cu câteva ore mai devreme.

Cu vocea înecată de lacrimi, această femeie îşi anunţă familia că băiatul de 14 ani, pe care îl luase în plasament în urmă cu câteva luni, a fost înghiţit de valurile agitate. Adolescentul a vrut să facă o baie în mare, împreună cu un prieten.

Mai mulţi bărbaţi, care se aflau în acele momente pe plajă, au sărit în ajutor. Valurile s-au dovedit însă prea periculoase, chiar şi pentru înotătorii experimentaţi.

”Am intervenit cât s-a putut de repede și în același timp s-a sunat la 112, l-am căutat personal în jur de 15 minute cu alți oameni de pe plajă.”, a povestit un martor.

Pentru pompieri şi scafandri a fost o misiune contracronometru.

După câteva ore de căutări, salvatorii au fost nevoiţi să sisteze operaţiunea. În această dimineaţă vor reveni însă în zonă.

De asemenea, un localnic din Tuzla a sfârşit şi el înecat, însă nu în Marea Neagră, ci în balta Cainaci din localitate. După ore bune de căutări, aseară târziu, trupul neînsufleţit al bărbatului de 47 de ani a fost scos de pompieri din apă. Potrivit salvatorilor constănţeni, de la deschiderea sezonului estival pe 1 mai, patru oameni au murit înecaţi, iar alţi doi sunt în continuare daţi dispăruţi. Incidentele au fost înregistrate atât în Marea Neagră, cât şi pe lacurile din judeţ.

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2018. Peste 150.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a sunt aşteptaţi să participe la examen, care înce... Anunţul făcut de meteorologi: E URGIE! Ploi torențiale, vijelii și grindină în mare parte a țării...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x