Antena Căutare

Zile libere 2018. Vremea și prognoza meteo în vacanța de Ziua Copilului

Zile libere 2018 înseamnă și minivacanța de Ziua Copilului care pică pe 1 - 3 Iunie 2018. Iată cum va fi vremea și schimbări de temperaturi și fenomene meteorologice aduce prognoza meteo.

Zile libere 2018 înseamnă și minivacanța de Ziua Copilului care pică pe 1 - 3 Iunie 2018. Iată cum va fi vremea și schimbări de temperaturi și fenomene meteorologice aduce prognoza meteo.

Potrivit ANM, în aceste trei zile libere, vremea se va menţine, în general, călduroasă, iar manifestări ale instabilităţii atmosferice se vor semnala în special în zonele montane şi, începând din seara zilei de 3 iunie şi în celelalte regiuni. Temperaturile vor fi ridicate, dar nu vor lipsi ploile cu aspect de furtuni și descărcările electrice.

Zile libere 2018. Vremea și prognoza meteo vineri, 1 Iunie, de Ziua Copilului

Potrivit vremea.ro, vineri un front atmosferic rece venit dinspre nordul Europei va aduce averse de ploaie însoțite de descărcări electrice pe spații relativ extinse în prima parte a zilei în jumătatea nordică a țării, iar după orele prânzului și în cea sudică. Datorită temperaturilor mai ridicate din sudul țării, aici manifestările instabilității vremii vor fi cele mai violențe, alături de frecvențele descărcări electrice urmând să își facă apariția atât grindină de dimensiuni mici și medii, cât și intensificările de vânt cu aspect de vijelie (ce vor caracteriza momentul de început al averselor).

Deși se vor semnala pe spații extinse în toată țara, ploile vor fi destul de slabe cantitativ datorită vitezei mari de deplasare a frontului rece. Vântul va suflă moderat în nordul țării și slab, cel mult slab până la moderat în sud. Temperaturile maxime, în scădere față de ziua precedentă în jumătatea nordică a țării, vor fi cuprinse în general între 20 și 25 de grade în Transilvania și Maramureș, 22-27 de grade în Banat și Crișana, 27-32 de grade în Oltenia și Muntenia (cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în Luncă Dunării), 25-30 de grade în Dobrogea și 20-25 de grade în Moldova.

Zile libere 2018. Vremea și prognoza meteo sâmbătă și duminică

Sâmbătă și duminică, cu toate că se așteaptă o ameliorare a vremii din punct de vedere al aspectului, valorile termice vor scădea destul de mult, acestea urmând să ajungă chiar și sub media climatologica a perioadei (un fapt destul de rar în contextul ultimelor 2 lunii); cel mai frig va fi în jumătatea estică a țării, unde maximele vor urcă la prânz până spre 15-20 de grade, în timp ce în vestul României se vor înregistra temperaturi maxime încadrate în general între 18 și 23 de grade Celsius.

Zile libere 2018. Vremea și prognoza meteo în minvacanța de Ziua Copilului în București

Pe 1 Iunie, de Ziua Copilului, sunt anunțate furtuni cu fulgere în formare după-amiază și temperaturi mari de până la 33°C. Cantitatea de apă va atinge în prima zi de minivacanță 1 l/m², urmând ca ea să cresacă până la 4 l/m², duminică. Va ploua tot weekendul, iar săptămâna viitoare va debuta tot cu ploi în Capitală.

Zile libere 2018. Vremea și prognoza meteo în minvacanța de Ziua Copilului la munte

Vremea va fi capriciosă la munte în minivacanța de Ziua Copilului. Va ploua intens, se anunță furtuni însoțite de tunete și fulgere pe tot parcursul weekendului, inclusiv săptămâna ce vine. Temperaturile se mențin între 27 de grade Celsius și 14 grade Celsius.

Cea mai mare pensie specială din România. Cât primește un fost magistrat... CALEA VICTORIEI, pietonală în weekend! Unde te poți distra în București, gratuit, în MINIVACANȚA de 1 iunie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x