Antena Căutare

Zilieri si la mana sefilor, in noul Cod al Muncii

Guvernul ne mai pregateste cateva modificari legislative si pentru toamna, incepand cu propunerile aberante de modificare a Codului Muncii. Negocierile cu sindicatele nu au ajuns nici macar intr-o faza oficiala, insa propunerile Executivului sunt deja revoltatoare: angajarea cu ziua si salarizarea in functie de vointa patronului.

"Sunt multe aspecte care ne deranjeaza, dar nu s-a pus nimic inca pe hartie. Discutiile cu sindicatele sunt la nivelul intalnirilor cu ei ca sa ne facem imagine. Eu cred ca saptamana asta ar trebui sa vina cu ceva concret. Nu suntem de acord cu angajarile part-time, asta insemnand zilieri. Nicaieri in lume nu exista asa ceva. Nu ai cum sa contabilizezi, nu stim daca oamenii acestia beneficiaza de somaj si asa mai departe. E o tampenie. Mai este chestia cu salariul, ca seful poate sa modifice salariul dupa cum vrea el, iar noi nu putem fi de acord cu asa ceva", a declarat Vasile Marica, liderul Sed Lex.

Noul Cod al Muncii ar trebui sa aduca modificari importante din toamna, printr-o alta lege pe care Guvernul e hotarat sa isi asume raspunderea in Parlament, cel tarziu in luna octombrie.

Tot articolul, in Jurnalul National

Amenzi pentru camparea pe plajele din Vadu si Corbu... Starea bebelusilor arsi: unul in stare grava si cinci stabili...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x