Antena Căutare

25 octombrie, Ziua Armatei României. Care este semnificația acestei zile și cum este celebrată în țară

Ziua Armatei României este marcată în fiecare an pe fata de 25 octombrie prin ceremonii militare și religioase, depuneri de coroane la mormintele și monumentele dedicate eroilor, precum și prin manifestări culturale tematice.

Ziua Armatei României este marcată în fiecare an pe data de 25 octombrie prin ceremonii militare și religioase, depuneri de coroane la mormintele și monumentele dedicate eroilor, precum și prin manifestări culturale tematice.

Cu această ocazie, va fi arborat Drapelul național la sediile instituțiilor militare, se va ridica Marele Pavoaz la bordul navelor militare maritime și fluviale și vor fi organizate ceremonii militare și activități comemorative în toate garnizoanele din țară, în teatrele de operații și în țările în care România are acreditați atașați ai apărării, potrivit Ministerului Apărării Naționale.

Președintele Klaus Iohannis va participa la ceremonia militară care va avea loc cu prilejul Zilei Armatei României în Parcul Carol din Capitală, de la ora 15,00.

Premierul Mihai Tudose va fi prezent la Carei, în județul Satu Mare, unde la Ansamblul Monumental "Glorie Ostașului Român" va avea loc, de la ora 12,00, o ceremonie militară de depunere de coroane de flori. După-amiază, de la ora 15,00, șeful Guvernului va participa la ceremonia militară organizată cu prilejul Zilei Armatei României la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I din București.

Potrivit MApN, începând cu ora 8,30, ministrul Fifor va fi prezent la ceremonia militară de depunere de coroane de flori de la Monumentul Eroilor din Păuliș, județul Arad, iar de la ora 11,30, la manifestările de la Ansamblul Monumental "Glorie Ostașului Român", din Carei, județul Satu Mare.

În București, ministrul apărării va participa, începând cu ora 15,00, la o ceremonie militară și religioasă de depunere de coroane de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol, precum și la depunerea jurământului militar de către studenți și cursanți din instituții militare de învățământ.

De la ora ora 17,00, Fifor va susține o videoconferință cu militarii români aflați în teatrele de operații iar de la ora 21,45 va asista la un concert al Muzicii Reprezentative a MApN desfășurat la Berăria H, din Parcul Herăstrău.

Vezi aici ce alte evenimente se organizează în țară cu prilejul acestei zile.

Semnificația zilei de 25 octombrie

La data de 25 octombrie 1944 a eliberat de sub ocupația horthystă Transilvania de Nord, în urma Bătăliei de la Carei. Sărbătorirea Zilei Armatei Române este stipulată de Decretul nr. 381 din 01.10.1959.

Sursa: Agerpres.

Andre Rieu implicat într-un MEGA SCANDAL cu copii din România. „Îi ținea noaptea până când...”... Atenție, români! După eliberarea infractorilor din închisori, mai mulți oameni s-au trezit cu casele sparte: "Hoții...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x