E sigur. Încă o zi liberă pentru elevii din România în curând: „Copiii nu vor face cursuri în această zi!”

Elevii din România se vor bucura de o nouă zi fără activitate. Nu vorbim despre zilele de 30 sau 31 mai (vizita Papei în România), 1 iunie (Ziua Internațională Copilului) și 16 iunie (Rusalii), ci de o altă zi în care cei mici nu vor avea activitățile specifice școlii. 

Elevii din România se vor bucura de o nouă zi fără activitate. Nu vorbim despre 30 sau 31 mai (vizita Papei în România), 1 iunie (Ziua Internațională Copilului) și 16 iunie (Rusalii), ci de o altă zi în care cei mici nu vor avea activitățile specifice școlii.

"În conformitate cu prevederile contractului colectiv de muncă unic, încheiat între Ministerul Educației Naționale și federațiile sindicale reprezentative din învățământ, părțile semnatare convin să sărbătorească pe 5 iunie – Ziua Învățătorului și pe 5 octombrie – Ziua Internațională a Educației, organizând împreună, în timpul programului de lucru, manifestări specifice dedicate acestor evenimente”.

De asemenea, se stipulează că în perioada desfășurării acestor activități specifice nu se vor presta activitățile prevăzute în fișa postului a fiecărui salariat din învățământ”.

Potrivit calendarului Ministerului Educaţiei Naţionale, vacanţa de vară va începe pe 16 iunie.

Ultimele știri