Antena Căutare

Ziua Educației 2018. Când pică ce se întâmplă cu orele de școală

Ziua Educației sau Ziua mondială a educaţiei (Journée mondiale des enseignants / World Teachers' Day) este marcată în fiecare an la 5 octombrie, iar în România este sărbătorită pe 5 octombrie începând din anul 1944.

Ziua Educației 2018. Când pică ce se întâmplă cu orele de școală
ziua educatiei 2018

Ziua Educației sau Ziua mondială a educaţiei (Journée mondiale des enseignants / World Teachers' Day) este marcată în fiecare an la 5 octombrie, iar în România este sărbătorită pe 5 octombrie începând din anul 1944.

Ziua Educației 2018 este distinctă de Ziua Învățătorului, pe care elevii din România o sărbătoresc anual, la data de 5 iunie. Această zi a fost introdusă în structura anului şcolar 2013-2014, conform unei decizii luate, la 3 iunie 2013, de ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, şi de cei doi lideri ai sindicatelor din învăţământul preuniversitar, Simion Hăncescu (Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ) şi Marius Nistor (Federaţia Sindicatelor din Educaţie ''Spiru Haret'')

5 octimbrie ziua Mondială a Educației

Ziua de 5 octombrie, desemnată de UNESCO drept 'Ziua mondială a educației' pentru a marca semnarea ”Recomandării UNESCO/OIM (Organizația Internațională a Muncii) privind statutul profesorilor” (1966). Recomandarea din 1966, alături de ”Recomandarea privind învățământul superior” (1997), constituie principalul cadru de referință pentru abordarea drepturilor și responsabilităților cadrelor didactice la scară globală așa cum arată și site-ul en.unesco.org.

Pentru ca principiile celor două recomandări să fie respectate de fiecare stat în parte și pentru ca această zi să fie recunoscută și sărbătorită la nivel internațional, federația globală a Uniunii Sindicatelor Cadrelor Didactice ”Education International” a lansat la 5 octombrie 1994, o campanie de promovare a meritelor cadrelor didactice și a contribuției aduse de acestea în procesul educațional, la nivel mondial.

Ce trebuie să știe elevii despre Ziua Educației 2018

Elevii din România trebuie să știe că, la la fel ca în cazul Zilei Învățătorului, ei vor participa la diverse activități festive care se organizează în fiecare unitate școlară. Prin urmare, elevii nu vor face școală pe 5 octombrie, dar vor fi nevoiți să vină în această zi la școală. Ziua Educației 5 octombrie 2018 nu este zi liberă, nici pentru profesori, nici pentru elevi, însă cu toții se vor delecta cu festivitățile specifice unei astfel de sărbători.

În 2018, Ziua Eduacației, 5 octimbrie, pică într-o zi de vineri.

Structura anului școlar 2018-2019. Cursuri și vacanțe

Caz ȘOCANT! O JUDECĂTOARE a ajuns la spital cu capul plin de LOVITURI, aplicate de soţul ei poliţist! Ce ”VERDICT” va pr... Județul Olt își va SCHIMBA denumirea! Motivul modificării ține de istorie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x