Antena Căutare

30 iulie Ziua Internațională a prieteniei

Din 2011, 30 iunie a fost proclamata Ziua Internationala a prieteniei de catre ONU. In aceasta zi, Europa si SUA sarbatoresc prietenia prin mesaje, carti postale sau pur si simplu petrecerea timpului alaturi de prieteni.

Din 2011, 30 iunie a fost proclamată Ziua Internațională a prieteniei de către ONU. În această zi, Europa și SUA sărbătoresc prietenia prin mesaje, cărți poștale sau pur și simplu petrecerea timpului alături de prieteni.

„Ziua internaţională a prieteniei este o iniţiativă care urmează propunerii făcute de UNESCO şi care a fost preluată de Adunarea Generală a ONU în 1997. Atunci, prin Rezoluţia A/RES/52/13, s-a definit cultura păcii ca un set de valori, atitudini şi comportamente care resping violenţa şi depun eforturi pentru prevenirea conflictelor prin abordarea cauzelor lor profunde, potrivit site-ului un.org. ONU invită toate statele membre să sărbătorească această zi în concordanţă cu cultura şi obiceiurile locale, naţionale sau regionale, inclusiv prin activităţi educaţionale şi de conştientizare a valorii relaţiilor de prietenie în viaţa tuturor.

La baza adoptării acestei zile a stat şi Deceniul Internaţional de promovare a unei culturi a non-violenţei şi a păcii pentru copiii lumii 2001-2010, adoptat prin Rezoluţia A/RES/53/25, din 1998, prin care Adunarea Generală a recunoscut că un prejudiciu enorm şi multă suferinţă sunt cauzate copiilor prin diferite forme de violenţă, subliniind totodată că promovarea unei culturi a păcii şi a non-violenţei ar trebui să fie transmisă copiilor prin educaţie, mai scrie sursa menţionată mai sus.

Ziua internaţională a prieteniei se bazează pe recunoaşterea relevanţei şi importanţa prieteniei ca un sentiment nobil şi valoros în viaţa fiinţelor umane din întreaga lume. E ziua în care, indiferent de etnie şi de sex, se leagă conexiuni şi empatii.” agerpres.ro

Ca semn al prieteniei, unii tineri își oferă reciproc brățara prieteniei. În fucție de culoare sau culorile acesteia, ei să-și transmită sentimentele pentru persoana dragă căreia oferă micul cadou.

Ce fel de persoană ești în funcție de culoarea purtată

Roșu: oamenii care se bazează pe instinc și acționează fără să stea prea mult pe gânduri.

Portocaliu: trăiri intense, oameni pasiolați și dedicați în ceea ce fac.

Galben: persoane cu un ego puternic, un ego ce de multe ori ar trebui domilit.

Verde: oameni mereu interesați de binele celor din jur.

Albastru: dornici de responsabilități, sinceri și direcți.

Violet: firi romantice, cu imaginație bogată și cprora le place să viseze.

Alb: oameni ordonați, cu suflet curat.

Negru: persoane închise, retrase și pline de mister.

15 august, Sfânta Maria Mare! Obiceiuri pentru lăsata secului! Ce este INTERZIS să faci înainte de Postul Sfintei Marii... Adormirea Maicii Domnului 2018. Când pică și câte zile libere avem...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x