Antena Căutare

Programul școlar de Ziua Învățătorului

Ministerul Educatiei precizeaza în structura anului scolar faptul ca 5 iunie este o zi speciala ce "va fi marcata prin manifestări specifice"

Programul școlar de Ziua Învățătorului
| https://www.pexels.com/photo/close-up-of-woman-working-256468/

Ministerul Educatiei precizeaza în structura anului școlar faptul că 5 iunie este o zi speciala ce "va fi marcată prin manifestări specifice".

Astfel, elevii și profesorii vor merge la școală, dar nu vor avea un program normal. Orele obișnuite vor fi înlocuite cu activități interactive și de dezvoltare personală lacare vor participa, atat cadrele didactice, cat și elevii.

Conform contractului colectiv de munca din invatamantul preuniversitar, Ziua Invatatorului va fi sarbatorita prin manifestari specifice:

Art. 8 (1) Partile convin sa sarbatoreasca pe 5 lunie - Ziua Invatatorului, organizand impreuna, in timpul programului de lucru, manifestari specifice, dedicate acestor evenimente.

(2) In perioada desfasurarii acestor manifestari specifice nu se vor presta activitatile prevazute in fisa postului a fiecarui salariat din Invatamant.

(3) Comisiile paritare de la fiecare nivel vor stabili, cu cel putin 30 de zile inainte de evenimentul prevazut la alin. (1), modul de desfasurare a manifestarilor ocazionate de acesta.

Totusi, vor exista scoli la care elevii nu vor merge deloc. Spre exemplu, in judetul Prahova, scolile vor fi inchise miercuri, conform Observatorul Prahovean.

Închiderea școlilor este posibila pentru ca prevederea apare in Contractul Colectiv de Munca, inregistrat la nivelul Inspectoratului scolar Judetean Prahova. Potrivit documentului, 5 iunie este zi nelucratoare pentru personalul din învățămant.

Ziua Învăţătorului este sărbătorită la 5 iunie, fiind instituită prin Legea nr. 289 din 29 octombrie 2007.

Ziua de 5 iunie reprezintă data naşterii lui Gheorghe Lazăr (n. 5 iun. 1779 - m. 17 sept. 1823), întemeietorului învăţământului românesc modern.

Potrivit actului normativ, Ziua Invatatorului este sarbatorita in toate unitatile de invatamant de stat, particulare si confesionale din sistemul romanesc, iar Ministerul Educatiei si alte institutii abilitate ale statului, acorda premii, distinctii, medalii si titluri onorifice cadrelor didactice si elevilor.

Pana la vacanta de vara, elevii vor mai avea o zi libera legala pe 17 iunie, fiind a doua zi de Rusalii. De asemenea, absolventii de clasa a VIII-a termina scoala mai devreme, pe 7 iunie, si vor incepe probele de Evaluarea Nationala pe 18 iunie.

Potop în România. Apa măsoară şi 40 de centimetri, iar asfaltul a dispărut de tot... Drumuri blocate în România din cauza inundațiilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x