Antena Căutare

Ziua Limbii Române 31 august 2018. Muzica Limbii Române top 6 melodii dedicate ei

Ziua Limbii Române 31 august 2018. Muzica Limbii Române top 6 melodii dedicate ei. Muzica Limbii Române este unică, și cum dacă nu prin cântece dedicate, îi poți cânta frumusețea. Doina si Ion Aldea Teodorovici, O-Zone și alți artiști au melodii dedicate limbii române

Ziua Limbii Române 31 august 2018. Muzica Limbii Române top 6 melodii dedicate ei Galerie
Muzica limbii române | trilulilu.ro

Se apropia Ziua Limbii Române pe 31 august 2018 când toți românii de pretutindeni . De la 1989 încoace, oficializarea limbii române ca limbă de stat a Republicii Moldova și revenirea la alfabetul latin a devenit un mare succes. De la acea zi istorică au trecut 27 de ani, devenind o zi simbolică pentru poporul nostru.

Astfel, pe 31 august 2018 sărbătorim Ziua Limbii Române, celebrată ani de-a rândul prin concerte și spectacole. Mulți artiști și scriitori au scris și au cântat despre istoria acestui popor, mândrindu-se că sunt români. Doina și Ion Aldea-Teodorovici împreună cu Grigore Vieru a fost printre primii care au revendicat recunoașterea limbii române. Ei au scris versuri și au cântat despre această țară, arătându-și patriotismul.

Versurile scrise de Grigore Vieru au fost folosite de mulți cântăreți în piesele lor, de parcă acestea fuseseră făcute pentru a fi cântate. Mulți alți cântăreți au cântat despre țara în care au crescut, unde au trecut și prin bune și prin rele, văzând cum dușmanul izbutea. Țara noastră a fost îngenuncheată de multe ori și evenimentele istorice i-au inspirat pe mulți.

Muzica Limbii Române

Vama – În țara-n care m-am născut

Această nouă piesă a trupei Vama este un cover, piesa originală fiind cântată de Jean Moscopol. Membrii trupei au ales să facă acest cover deoarece versurile se potrivesc cu ceea ce se întâmplă azi în țară. În piesă se vorbește despre românii din diaspora care au plecat și și-au lăsat aici familiile în speranța că vor găsi ceva mai bun în altă parte. Aceste versuri aduc speranță în sufletele românilor care își doresc o Românie mai bună.

Ion și Doina Aldea Teodorovici – Limba română

În această melodie, este evidențiată mândria românilor când vine vorba de frumusețile acestei țări. Limba română este comparată cu o floare, prin frumusețea limbajului și a graiurilor românești.

O-Zone – Nu mă las de limba noastră

Piesa cântată de trupa O-Zone evidențiază soarta crudă pe care România o are și a avut-o. Ce este cel mai important este ca noi să rămânem în picioare și să luptăm pentru a o apăra. Nu contează câte greutăți ne încearcă atâta timp cât rămânem uniți și ne străduim să salvăm țara.

Doina Aldea Teodorovici – Răsai

Această melodie este dedicată limbii române, care devine atât de dragă, precum “ochii maicii mele”. Trebuie să ne bucurăm și mândrim cu ce avem pentru că trăim într-o țară atât de lăudată de străini și prea puțin prețuită de noi.

Nicoleta Todoroi – În aceeași limbă

Versurile sunt scrise de Grigore Vieru. În limba ta poți plânge și poți râde, fiind înțeles de toți cei ai tăi. Doar pe pământul românesc te poți bucura de tot ce vezi, de neamul tău, de părinți, prețuindu-ți patria.

Brio Sonores – Imn național (Limba noastră)

Acest imn național ne amintește de importanța unității noastre ca popor, demonstrând că doar dacă suntem uniți precum o familie vom reuși. Limba română este o comoară pentru cei ce o vorbesc pentru că e tot ce avem mai de preț, rămânând ca moștenire din generație în generație.

Prin toate aceste cântece, artiști au plâns și s-au mândrit cu țara noastră. Versurile lor au adus emoție în sufletele ascultătorilor, amintindu-le de importanța patriotismului și iubirea pentru popor.

Sursă foto: trilulilu.ro, pxlshot.ro

Zi NEAGRĂ pe litoralul românesc! Un alt bărbat și-a pierdut viața, după ce s-a aventurat în mare! Numărul persoanelor în... Schimbare uriașă pentru elevii care intră în clasa ÎNTÂI în luna septembrie! Ce materie vor studia! ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x