Antena Căutare

Ziua nationala din vremea comunismului. Vezi cum sarbatorea Romania pe 23 august!

Azi e 23 august. In 1944, Romania a intors armele si s-a alaturat Natiunilor Unite in lupta impotriva Germaniei hitleriste. In comunism, a devenit ziua nationala a Romaniei.

Soimi ai patriei, pionieri si muncitori imbracati de sarbatoare, cu totii defilau pe 23 august, in cinstea partidului si a conducatorului iubit. Oamenii erau luati din fabrici, impartiti in grupuri si aliniati pentru parada. Cantecele patriotice si lozincile, care ii preaslaveau pe Nicolae si Elena Ceausescu, rasunau ziua intreaga in toate orasele tarii.

Stadionul 23 august se umplea de oameni in marea zi de sarbatoare. Totul era aranjat in cele mai mici detalii. De la hainele pe care le purtau oamenii cu drapele, esarfe si baloane in masini pana la modul in care erau grupati pe coloane. Vazuti de sus, formau ei insisi un mesaj de multumire partidului si conducatorului Nicolae Ceausescu.

De altfel, numele lui Ceausescu era peste tot: pe pancarde si in glasurile romanilor. Tovarasul si sotia, Elena, urmareau totul de la tribune.

Ziua Nationala era sarbatorita cu fast in toate orasele tarii. Strazile se umpleau de care alegorice impodobite cu flori, in timp ce soimi ai patriei, pionieri si muncitori scosi din fabrici erau aliniati pentru marea parada.

"Stima noastra si mandria, Ceausescu, Romania!" sau "Partidul, Ceausescu, Romania" erau unele dintre lozincile cel mai des auzite, pe care oamenii le strigau, de regula, cand treceau prin fata tribunei unde stateau mai marii partidului comunist.

Foto: en.wikipedia.org

Cod galben de canicula pentru 14 judete din tara si Bucuresti... Guvernul vrea sa modifice din nou Codul Fiscal. Sunt vizate diurnele si drepturile de autor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x