Antena Căutare

Ziua Pamantului trece neobservata in Romania

Peste 4.000 de organizatii neguvernamentale, alaturi de 700 de milioane de oameni, din 170 de tari, vor lua parte, astazi, la manifestarile legate de sarbatorirea Zilei Internationale a Pamantului, ajunsa la a 41-a aniversare.





In acest sens, site-ul organizatiei "Earth Day", institutia care coordoneaza, la nivelul a peste 170 de tari, actiunile dedicate protejarii mediului inconjurator, a lansat o aplicatie Facebook creata pentru a le atrage oamenilor atentia asupra schimbarilor climatice si pentru a-i incuraja sa sustina campania "Un miliard de actiuni verzi".

Pentru 2011, campania si-a propus sa adune promisiuni de la oameni, ce vor fi prezentate ulterior in cadrul Conferintei ONU asupra Dezvoltarii Sustenabile de la Rio de Janeiro din iunie 2012.

Practic, orice persoana sau companie poate face o promisiune, iar pana la ora actuala dintre cele peste 70 de milioane de promisiuni, cele mai intalnite sunt legate de folosirea redusa a electricitatii, neutilizarea pungilor din plastic si reciclarea.

Evenimentele organizate de Ziua Pamantului au reprezentat intotdeauna un prilej important de mediatizare a problemelor climaterice ale planetei.

In Romania, Ziua Pamantului trece aproape neobservata deoarece coincide cu Vinerea Mare iar toti romanii alearga dupa ultimele aprovizionari pentru masa de Pasti. Nici Ministerul Mediului si Padurilor si nici Agentia pentru Protectia Mediului nu au marcat in vreun fel evenimentul international. Cele doua insitutii nu au organizat nimic de Ziua Pamantului deoarece copii sunt in vacanta iar oamenii au alte preocupari inainte de Pasti.

jurnalul.ro!


VIDEO! Targ de miei pentru bucuresteni... VIDEO! Nava de razboi, lansata la apa la Galati...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x