Antena Căutare

Zugravii, instalatorii si electricienii sunt pe cale de disparitie in Romania

Avem nevoie de ei, dar cand ne e lumea mai draga, nu-i gasim. Zugravii, instalatorii, electricienii sunt pe cale de disparitie. Fostele scoli de meserii poarta astazi numele de colegii, iar specializarile care ne salveaza casele sunt in lichidare. Nu doar in statisticile Ministerului. Si elevii se exclud din aceasta breasla. Ei au nimerit la aceste scoli doar din cauza repartizarii computerizate.

Acest elev invata la ultima clasa in care sunt pregatiti electricienii. Ultima, pentru ca liceele nu mai organizeaza admitere pentru aceasta meserie. El si colegii lui vor fi ultimii electricieni calificati. Dar ei au alte planuri.

Aceste fete explica foarte bine cum arata ultima generatie de meseriasi. Denisa si Monalisa au avut ghinionul sa fie repartizate la liceul tehnic. Ele vor altceva de la viata. Nici nu vor, dar nici nu au cum sa invete decat teoretic. De exemplu, atelierul de pregatire a viitorilor zidari este de fapt un muzeu. Iar maistrul le prezinta piesele de artizanat.

Sefii Ministerului Educatiei au incercat sa resusciteze scolile de meserii. De la inceputul acestui an scolar, au finantat aproximativ 13.000 de locuri in liceele profesionale. Insa, aici elevii sunt pregatiti doar pentru anumite domenii. Agricultura si sivicultura, comert, turism si mecanica.

Vom avea agricultori cu legitimatie... Haine de blana facute in Romania, in magazinele de fite din Europa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x