Antena Căutare

Erou înainte să moară! Ce gest a făcut Doru Tăicuț, soferul român de TIR care s-a stins la datorie, într-o parcare din Austria

Doru Tăicuţu, un  şofer român de TIR, a murit într-o parcare din Austria, după ce i s-a făcut rău în timp ce conducea.

Erou cu ultimele puteri. Când a plecat din nou la drum, nu s-a gândit că va fi pentru ultima dată. Doru Tăicuţu, șofer la Dunca Expediții Timișoara, a murit într-o parcare din Austria. Cu ultimul suflu, Doru a scos TIR-ul de pe autostradă, a tras în parcare, salvând mai multe vieți

Doru Tăicuţu, un şofer român de TIR, a murit într-o parcare din Austria, după ce i s-a făcut rău în timp ce conducea.

Pentru că și-a dat seama că ceva nu este în regulă cu el, bărbatul român a marcat viețile colegilor săi cu un gest pe care nu îl vor uita niciodată.

Familia lui este sfâșiată de durere în urma aflării îngrozitoarei vești. Șoferul român ar fi împlinit 50 de ani vara aceasta. Bărbatul a făcut nenumprate drumuri în afară, lăsându-și familia singură pentru a le asigura un trai decent.

Ieri, românul de 49 de ani a plecat din nou la drum cu tirul, însă nu s-a gândit că va fi pentru ultima oară. În timp ce afla pe autostrada A12 din Austria, Doru Tăicuţu i s-a făcut rău și, din dorința de a nu provoca o tragedie, el și-a folosit ultimele puteri și a tras mastodontul într-o parcare. Despre gestul său eroic, unul dintre cunoscuți a scris pe o rețea de socializare: “Cu un ultim efort, a tras de volan încăpăţânându-se parcă să rămână conştient între două lumi. «Să nu-i pun în pericol pe fraţii mei de la volan», s-o fi gândit el în acele clipe la graniţa dintre viaţă şi moarte. Şi a reuşit, asemeni unui erou anonim pregătit să plece «dincolo» abia după ce şi-a lăsat lucrurile în ordine.''

Şoferii de pe drum încă mai sperau. Dârzenia de a scoate camionul în siguranţă de pe şosea l-a răsplătit şi pe el, şi cei care ar fi putut să se-ntâlnească fără voie pe contrasens cu un TIR fără şofer. Toţi erau de-acum în siguranţă. Nu şi el.A dat apel prin staţie către colegii şoferi şi a intrat rapid în spaţiul sigur din parcare. Pe drum, transportatorii încă sperau să fie bine atunci când au anunţat pe Facebook incidentul”.

Mircea, unul dintre colegii lui Doru Tăicuțu a postat: “Salut colegi. În parcarea Weer Sud de pe A12 Austria,este un coleg roman în stare gravă. Lucrează la firma Dunca Expediţii, camion Iveco roşu, cu indicativul pe cabina 797. Colegul a fost în stop cardio respirator aproximativ 30 minute. Au reuşit cei de pe ambulanta să-l readucă la viaţă”.

În ciuda eforturilor uriașe pe care medicii austrieci le-au făcut, ei nu au reușit să-l salveze. Doru Tăicuţu s-a stins din viață în urmă cu 16 ore.

Cu o durere mare în suflet anunțăm că dragul nostru coleg a încetat din viață astăzi. Medicii din Austria au făcut tot ce le-a stat în putere pentru a-l ajuta dar din păcate nu a fost îndeajuns. Noi le mulțumim din suflet autorităților austriece, cât și medicilor pentru cooperare și pentru efortul depus. Gândurile noastre sunt acum alături de familia colegului nostru. Odihnește-te în pace, Tăicuţu”, au anunţat pe Facebook reprezentanţii firmei Dunca Expediţii.

Scene teribile în gară! Un tată își pierde bebelușul în tren după ce coboară pe peron să fumeze o țigară. Camerele de s... Alertă alimentară! Inspectorii avertizează toți cetățenii! Consumăm cu bună știință grăsimi dăunătoare în loc de brânză ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x