Antena Căutare

Ce schimbări s-au făcut la Spitalul Floreasca, după cazul pacientei arse pe masa de operație

Ministerul Sănătății a anunțat, joi seară, rezultatele verificării făcute la Spitalul Floreasca din Capitală, unde o pacientă a ars pe masa de operație. Concluzia la care a ajuns Inspecția Sanitară de Stat este că Spitalul respectă normele de siguranță a pacientului.

„Spitalul Clinic de urgență București respectă normele de siguranță a pacientului. În urma unei verificări realizate astăzi (joi – n.r.), reprezentanții Inspecției Sanitare de Stat au constatat că Spitalul Clinic de Urgență București a respectat Planul de măsuri pentru remedierea neconformităților impus de ANMCS după incidentul de anul trecut”, a transmis Ministerul Comunității într-un comunicat de presă, scrie libertatea.ro

Inspectorii sanitari au constatat că au fost refăcute procedurile privind circuitele funcționale în blocul operator, precum și protocoalele specifice privind activitatea în blocul operator. Nu a fost constatată o creștere a numărului de aparținători în incinta spitalului, mai precizează Ministerul Sănătății, scrie aceeași sursă.

Mircea Beuran a fost audiat la Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei, în cazul pacienților incendiați pe masa de operație la Spitalul Floreasca. Dosarul a pornit de la cazul unei femei care a ars chiar pe masă în sala de operație la sfârșitul anului trecut și care a murit la câteva zile după intervenția chirurgicală.

Ancheta a fost extinsă și cu un alt caz, similar, al unui bărbat care ar fi suferit un incident în luna martie a anului trecut. Mircea Beuran, șeful Secției Chirurgie III de la Spitalul Floreasca, a fost demis și a fost găsit vinovat pentru management defectuos, scrie aceeași sursă

Rugăciunea către Sfânta zilei de astăzi, izbăvește de toate necazurile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x